Nivel de radiatii extrem de ridicat la Fukushima

Share

Bazinul de stocare al reactorului 4 al centralei nucleare Fukushima nu mai conţine apă, ceea ce are ca efect niveluri “extrem de ridicate” ale radiaţiilor, a declarat miercuri preşedintele Autorităţii americane pentru reglementare nucleară (NRC).

foto: News Yahoo!

fotoinfo: In this image released by Tokyo Electric Power Co., smoke billows from the No. 3 unit among four housings cover four reactors at the Fukushima Dai-ichi nuclear complex in Okumamachi, Fukushima Prefecture, northeastern Japan, on Tuesday, March 15, 2011. Japan ordered emergency workers to withdraw from its stricken nuclear complex Wednesday amid a surge in radiation, temporarily suspending efforts to cool the overheating reactors. Hours later, officials said they were preparing to send the team back in. (AP Photo/Tokyo Electric Power Co.)

“În plus faţă de cele trei trei reactoare care erau în funcţiune în momentul incidentului, cel de-al patrulea reactor constituie, de asemenea, de acum, un motiv de îngrijorare. Acest reactor nu era în funcţiune în momentul cutremurului”, a declarat preşedintele NRC, Gregory Jaczko, în cadrul unei audieri în Congres.

“Credem că a fost o explozie de hidrogen la nivelul acestui reactor”, a explicat el.

“Credem că incinta de securitate secundară a fost distrusă, că nu mai există apă în bazinul de stocare a combustibilului folosit şi că nivelul radiaţiilor este extrem de ridicat, ceea ce ar putea pune în pericol operaţiunile”, desfăşurate la faţa locului pentru evitarea unei catastrofe, a adăugat el.

sursa: Mediafax

Nivel de radiatii “extrem de ridicat” la reactorul 4 al centralei Fukushima. Echipele de salvare japoneze, supuse unui nivel letal de radiatii

Comisia americana de Reglementare Nucleara a anuntat ca nivelul radiatiilor in zona centralelor nucleare afectate de cutremurul din Japonia este foarte ridicat si ca acesta ar putea fi letal pentru echipele de salvare, relateaza Reuters.

sursa: HotNews

Share