home CORUPTIE, POLITICA Nişte libanezi controlează bazinele cu dejecţii din Periş

Nişte libanezi controlează bazinele cu dejecţii din Periş

Share

Familia libaneză Laoun, clienți ai DIICOT în mai multe dosare penale, este cea care deține în proprietate batalele – bazinele de acumulare dejecții – fostei ferme de porci de la Periș, care ard mocnit de 2 zile și au poluat Capitala, potrivit primarului din Periș, Anghel Albu. Este vorba de o familie implicată în mai multe dosare penale de evaziune fiscală cu zeci de milioane de euro.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Acea fermă nu mai există, a intrat în faliment, dar batalele sunt proprietatea unei firme care a cumpărat de la Romsuintest SA. Aceasta se numește Klevek Company SRL. Ferma se află undeva la limita județului Ilfov cu Dâmbovița, spre Dârza, Crevedia. Batalele sunt două la număr, au o lungime de 200 de metri cu o lățime de 100 metri și o adâncime de 7 m. Pe ele, fiindcă nu au mai fost utilizate de circa 10 ani, a crescut stuf, că nu mai funcționează ferma, a fost distrusă, s-a vândut pe bucăți. Cineva a dat foc intenționat și s-a întâmplat nenorocirea, se elimină acest fum și din cauza azotului de acolo. Un nemernic a pus focul, să vadă cum arde stuful, să se distreze, cum pun peste tot”, a declarat pentru HotNews.ro primarul din Periș.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Klevek Company este deținută de Miswa Laoun, un cetățean libanez de 24 de ani, membru al familiei Laoun care deține producătorul de carne de pasăre Agrisol și producătorul de ouă Toneli.

De altfel, Ihab Laoun (care deținea 94,51 % din firma Klevek Company), Dumitru Elie și Chawki El Boustany, s-au retras din firmă în luna mai 2016 în favoarea lui Miswa Laoun, care deținea inițial doar 0,27 %. Libanezii controlau grupul Klevek, Laoun’s Europe și Conserv Buftea, printre alte firme.

Cei trei s-au retras din firmă după ce, în 2015, au fost arestați de DIICOT Ialomița într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani de 2,5 milioane de euro. E vorba de dosarul Horticons Fetești. Societatea a fost cumpărată de familia Laoun și redenumită Klevek Factory. Procurorii susțin că libanezii au înregistrat în contabilitate zeci de tranzacții fictive privind achiziția de bulion pentru a-și diminua scriptic profitul și, în consecință, taxele către stat.

În mai 2015, Ihab Laoun și Dumitru Elie El Boustany au fost eliberați pe cauțiune de 1,5 milioane de euro, potrivit jurnalistului Marian Păvălașc (Sursa).

Libanezii au fost trimiși în judecată la Tribunalul Ialomița care, în decembrie 2017, i-a condamnat la pedepse între 6 și 3,8 ani de închisoare, potrivit ziarului local independentonline.ro. Vezi aici și aici.

2 ani mai târziu, Curtea de apel București a anulat sentința Tribunalului Ialomița, invocând un viciu de procedură, și a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Ialomița.

În rejudecare, pe 28 februarie 2020, Tribunalul Ialomița a decis restituirea dosarului la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului, dar decizia nu e definitivă. Următorul termen în procedură de cameră preliminară este pe 27 aprilie 2020.

Un alt membru al familiei Laoun, Youssef Laoun, a primit clasare, alături de latifundiarul Jihad El Khalil, într-un alt dosar DIICOT cu prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Citeşte şi
Cristi Danileţ: „Oare ale cui interese le reprezintă actualul CSM?”

Judecătorul Cristi Danileţ acuză că interese ascunse au stat la baza deciziei CSM, de a Read more

Olguţa Vasilescu: PNL a furat 2 miliarde de euro, în pandemie

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că guvernul PNL ar fi furat 10 miliarde de lei Read more

USR anunţă că va vota contra OUG pentru bani la presă

USR a anunţat că va vota în Parlament împotriva ordonanţei prin care Guvernul acordă presei Read more

Florin Cîţu vorbeşte despre o posibilă creştere a pensiilor cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că pensiile ar putea creşte cu doar 10% din Read more

Bună ziua, Babă Floare. Ponta anunţă că va candida la Preşedinţie, în 2024

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a anunţat la Antena 3 că doreşte să Read more

PSD Bucureşti se dă de-a dura că are di tăti, pentru pandemie VIDEO

Daniel Florea, primar PSD al Sectorului 5 şi preşedinte al PSD Sector 5, s-a filmat Read more

CSM a respins desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a decis cu majoritate de voturi menţinerea Secţiei Speciale. S-au înregistrat 10 voturi pentru Read more

Maria Grapini decolează-n fabulatoriu, spunând că se simte ca Dumnezeu

Maria Grapini se face de râs în continuare, debitând lucruri care nu au legătură cu Read more

Bogdan Chirieac s-a înscris cu cinci website-uri la programul guvernamental

Bogdan Chirieac nu ezită, în timp ce rostogoleşte ştiri otrăvite pe website-urile sale, şi se Read more

PNL susţine proiectul USR, de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

PNL va susţine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale. Liberalii sunt deschişi Read more

Share