Nicuşor Dan o bate pe Gabriela Firea cu mâna stângă

Share

Efectul intrării lui Traian Băsescu în scorul electoral, la Primăria Capitalei, nu îl afectează pe Nicuşor Dan, care rămâne lejer pe prima poziţie.

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a dat publicităţii rezultatele unui sondaj INSCOP care arată că Nicuşor Dan va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei la mare distanţă faţă de Gabriela Firea.

Conform rezultatelor sondajului INSCOP, candidatura lui Traian Băsescu nu reuşeşte să o ajute pe Firea să se apropie de Nicuşor Dan.

Iată rezultatele:

Nicuşor Dan – 46%
Gabriela Firea – 38%
Traian Băsescu – 8%

Sebastian Lăzăroiu a fost consilier al lui Traian Băsescu în al doilea mandat de preşedinte al acestuia. Traian Băsescu a afirmat, în urmă cu o săptămână, că Firea ar fi pe primul loc într-un sondaj realizat de CURS. CURS este patronat de Iosif Buble, soţul deputatei PSD Diana Tuşa.

„Am în faţă un sondaj realizat de CURS. A fost făcut recent. Reiese că dacă am avea algeri duminica viitoare, cu candidaţii PSD, PNL şi PMP, eu aş obţine 16%, Nicuşor Dan 32%, iar Gabriela Firea 42%. Dacă am avea un alt candidat, Victor Ponta (Pro România), Firea ar obţine 45%, Nicuşor Dan 35%, Ponta 6%, iar eu aş lua 17%.

Dacă îl scoatem pe Băsescu, iar din partea PMP ar merge Eugen Tomac, atunci rezultatele CURS arata aşa: Firea 46%, Nicusor Dan 40% iar Tomac 6%. Ce spune acest lucru: că dacă intru eu, obţin câteva procente şi de la USR-PLUS-PNL, şi de la PSD”, a susţinut Băsescu.

Share