home CORUPTIE, POLITICA Niculae Bădălău, experienţă la greu, potrivit la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău, experienţă la greu, potrivit la Curtea de Conturi

Share

Senatorul PSD Niculae Bădălău, condamnat în 1988 pentru furtul a patru saci de grâu, susţine că este potrivit pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi pentru că are experienţă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Sunt favorit ţinând cont de experienţa mea. Mi-am depus dosarul acolo, voi fi audiat de cele două comisii şi dânşii dau rezultat, după aia vine votul Parlamentului. Mă recomandă că am fost membru al Guvernului că am multe mandate de parlamentar. Îmi va folosi experienţa de jurist”, a declarat senatorul PSD, la Digi24.

Întrebat despre faptul că a modificat legea de funcţionare a Curţii de Conturi în interes personal, pentru a-şi putea depune candidatura, Bădălău a susţinut că oricum putea să îşi depună dosarul.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am şi facultatea de drept. Unii vor să scoată nişte gunoaie. Eu sunt şi jurist şi pe vechea lege corespundeam la criterii”, a mai spus Niculae Bădălău.

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că-l susţine pe senatorul Niculae Bădălău pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Bădălău a schimbat legea în Parlament pentru a putea să candideze la această funcţie plătită cu 5.000 de euro lunar.

”Eu îl voi susţine pe dl Badalau că parlamentar. E dreptul meu să îl susţin şi e dreptul lui de a se înscrie în competiţie”, a spus Ciolacu, întrebat ce îl recomandă pentru această funcţie pe Bădălău.

În anul 1988, Niculae Bădălău a fost condamnat la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grâu pe care i-a vândut unui localnic pentru 1200 de lei.

Bădălău a fost prins de miliţie după ce, în calitate de subinginer la CAP Malu Spart, a furat patru saci de grâu. El a fost condamnat la închisoare cu executare însă a scăpat în urma unei graţieri ordonată de Nicolae Ceauşescu.

„În ziua de 13.11.1988, inculpatul Bădălău Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de recepţie Malu Spart care serveau masa de prânz, a sustras 4 saci cu grâu, în greutate de 12 duble, dintr-un patul (…), vânzându-i cu suma de 1.200 lei”, notau procurorii, în actul de acuzare.

Share