home POLITICA Negoita isi depune mandatul? Foarte bine!

Negoita isi depune mandatul? Foarte bine!

Share

La prima vedere, acest debut de postare, figurat printr-un astfel de titlu, poate sa semene a Ciutacu. In realitate, motivele mele de cetatean (cu mandrie o spun) al Sectorului 3 sunt putin diferite de acelea ale altora si voi explica anume de ce.

Inainte vreme, adica pe vremea cand inca un tip gras, cu mustata bleojdita si Liviu Negoita' pshapcalion era primare PSD la Sector 3, zona aceasta a Capitalei era paraginita, plina de buruieni si a te plimba prin parc, prin orice parc, era o aventura.

Nu ma refer la shobarlani acum, ci la lucruri mai grave. In parculetul de langa blocul meu exista o cruce, langa intersectia dintre doua alei. Aici a fost ucis cu sange rece, cu un glont in cap, un vecin. Asasinul (s-a descoperit ulterior ca) il confundase pe vecinul meu cu cel pe care trebuia sa il ucida.

Pe vremea aceea, nimeni nu statea in acel parc pe banca, nici inainte, nici dupa aceasta crima. Acum, Balta Alba este un parc neintrerupt. Singurul lucru pe care i-l reprosez lui Negoita este ca, din dorinta de a-i impiedica pe bucuresteni sa calce pe iarba intre blocuri, a pus, nene, o groaza de garduri, de te simti ca la un fel de inchisoare cu iarba multa.

In rest… ati vazut Parcul IOR cum arata? Daca nu, duceti-va, ca vin romanii plecati din strainatate de 20 de ani si le cer taximetristilor sa-i plimbe prin Sectorul 3, iar in dreptul Parcului Titan isi fac cruce si spun ca nu au vazut asa ceva in Occident.

Nu-mi doresc deci ca mandatul de primar al lui Negoita sa se termine. Administrarea excelenta a Capitalei, sub Basescu si Videanu, s-a cam ofilit de cand cu Oprescu, iar acest lucru se vede mai bine decat oricand acum, cu troienele care nu mai dispar la fel de rapid ca pe vremea lui Basescu sau Videanu.

Liviu Negoita, un tip proaspat la minte, cinstit (cine tine cont de tampeniile scornite de PSD, prin goarna Antena 3 & Co., in campania electorala, face o mare greseala) si competent, deloc fitos si pus pe munca, nu are ce cauta prim-ministru acum.

Si-ar compromite o frumoasa cariera politica, in plina evolutie. Omul care va fi numit prim-ministru acum va avea viata extrem de grea. Trebuie sa aiba nervi tari, sange-n instalatie, inima buna, sange rece si multa experienta politica.

Noul prim-ministru va trebui sa taie in carne vie. Pe masura ce bugetul de stat se va contracta, va trebui sa taie din salariile bugetarilor, ori din numarul de bugetari salarizati. Va fi absolut crunt, iar cel care va face aceasta va pierde multa popularitate.

Eu vad altfel viitorul politic al lui Liviu Negoita decat o astfel de soarta cruda. Dupa parerea mea, cand isi va incheia al doilea mandat la Sectorul 3, Livache (cum i se spune in conducerea PD-L) va fi candidatul ideal la functia de primar general.

Cred ca ne dorim sa avem un astfel de primar general. Cred, de asemenea, ca de-abia ulterior, dupa ce isi va incheia mandatul de primar general, ori poate dupa primii doi ani din mandatul sau de primar general, poate candida la Presedintie si poate fi urmatorul lider-locomotiva al acestui partid, dupa Basescu.

Intre timp… sa nu-l invidiem pe Boc daca va fi in continuare prim-ministru. Si, in general, sa nu-i invidiem pe acesti oameni si sa ne bucuram ca ei, nu aceia care au tinut tara luni de zile in sir in criza politica, vor gestiona criza economica in continuare.

http://www.stareapresei.ro/business-standard-si-newsin-se-inchid-badpolitics-7032.html
Share