home CORUPTIE, POLITICA Negaţioniştii au protestat iar la Piaţa Victoriei. “Jos nazismul!” VIDEO

Negaţioniştii au protestat iar la Piaţa Victoriei. “Jos nazismul!” VIDEO

Share

Protestele de tip pneumatic, asemănătoare celor din ianuarie 2012, continuă la Piaţa Victoriei. Negaţioniştii strigă aberaţii.

Câteva zeci de negationişti s-au strâns din nou în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de Legea carantinei. Avocatul Dan Chitic le-a cerut acestora să meargă la sediul Avocatului Poporului, pentru a-i arăta lui Renate Weber ca o susţin.

„Suntem ultimii rezistenţi în fata tiraniei. Vă rog să mergem începând de mâine la sediul Avocatului Poporului să facem un lanţ uman, un scut uman. Are nevoie de ajutorul nostru, are nevoie să vadă că suntem alături de Avocatul Poporului. Este ultima noastră şansă ca această lege aberanta să fie atacată la CCR”, a declarat Chitic, căţărat pe un scaun, la Piaţa Victoriei.

Manifestanţii au scandat „Jos nazismul” şi „Libertate, libertate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, informează Administraţia Prezidenţială.

Proiectul a fost adoptat de Senat, pe 16 iulie, după aproape o săptămână de dezbateri intense în cadrul Comisiei juridice.

Potrivit legii promulgate, măsură carantinei persoanelor se instituie pe baza afirmaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau în spaţiul desemnat de autorităţi cu privire la persoanele suspecte a fi infectate sau purtătoare ale unui înalt agent patogen care: a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele în domeniu; b) au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată a fi infectată de o boală infecto-contagioasa.

În ceea ce priveşte măsură izolării la domiciliu, legea prevede că aceasta se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locaţie alternativă ataşată acesteia.

Totodată documentul stabileşte că izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.

Share