Neamul Bârfăreştilor

Share

~Moise Guran~

Departe de a avea importanţa pe care i-o dau televiziunile în criză de subiecte, scandalul Wikileaks în România este doar o mostră de cleveteală şi bârfă, dovada ultimă a tentaţiei turnătoreşti pe care, dacă naţia o are – n-o are, liderii politici sigur o au.

foto: zawaj

Absolut toate marile dezvăluiri ale telegramelor confidenţiale trimise de la Bucureşti la Washington se bazează fie pe sinteze de presă, conspectate de un practicant de la ambasadă, fie pe bârfe pe care jurnalişti şi oameni politici le-au clevetit între doi hamburgeri cu ambasadorul american de la Bucureşti.

Până la un punct poţi înţelege că Geoană spunea tuturor că el este cel mai tare din parcare sau că este viitorul prim-ministru al României. Aşa e Geoană şi probabil din acest motiv a şi ratat cam toate şansele politice pe care le-a avut.

Alte cablograme conţin bârfe despre obiceiurile sexuale sau bahice ale preşedintelui. Citeşti zilnic astfel de analize în presă şi ele n-au o valoare mai mare nici dacă sunt împărtăşite confidenţial de un jurnalist sau de un politician din opoziţie unui angajat al ambasadei americane.

La câte tone de prostii… citeste tot pe BiziDay

nota: Punctul nostru de vedere nu concorda intrutotul, ci doar partial cu cel al lui Moise Guran. Totusi, avand in vedere prestigiul si autoritatea sa publica, i-l respectam si il preluam, evident cu precizarea sursei. Cuvantul scris de Guran are valoare si greutate, pentru ca este dincolo de suspiciunea de partinire.

Share