Nazismul, comunismul şi copyright-ul pe genocid

Share

~Gabriela Lupu~

De curând, s-a aflat la Bucureşti unul dintre cei mai importanţi istorici care au studiat comunismul: Stephane Courtois. Acesta şi-a pus în cap toată floarea stângii vest-europene, în special pe compatrioţii săi, comuniştii francezi, când a publicat lucrarea „Cartea neagră a comunismului”.

jurnal.md

Poposind la Bucureşti în drumul spre Sighet, el fiind rectorului Şcolii de vară organizate an de an de către Fundaţia Academia Civică la Memorialul Victimelor Comunismului şi Rezistenţei, Stephane Courtois şi-a prezentat noua carte apărută la Editura Polirom, „Comunism şi totalitarism”.

Istoricul a vorbit cu un umor amar despre „genialul” Stalin care, din nefericire pentru omenire, şi-a pus perfect în aplicare planul diabolic de instituire a comunismului ca sistem de anvergură mondială.

„Ar fi fost mai bine pentru omenire ca Stalin să fi fost un idiot, lumea ar fi scăpat mai ieftin şi sistemul acesta criminal s-ar fi prăbuşit demult. Din păcate, însă, iată că şi astăzi, la atâta vreme de la moartea lui Stalin, comunismul încă există”

„Onoarea pierdută a stângii occidentale”

În cartea „Comunism şi totalitarism”, istoricul francez explică, printre altele, cât de dificil este şi azi să convingi stânga occidentală să recunoască crimele comunismului şi la ce concluzii aberante a ajuns Partidul Comunist Francez în încercare de a pleda „nevinovat” în procesul moral intentat dragii lor ideologii.

Când, la sugestia lui Courtois şi a disidentului rus Vladimir Bukovski, deputatul suedez Goran Lindblad a prezentat în Consiliul Europei un raport prin care atrăgea atenţia asupra faptului că se ştie şi se vorbeşte prea puţin de crimele comunismului şi că ar trebui ca toate partidele comuniste de azi să reexamineze istoria şi să condamne ororile din trecut, s-a declanşat un adevărat scandal… tot pe Romania libera

Share