Monica Macovei candidează la Preşedinţia României VIDEO

Share

Monica Macovei candidează la Preşedinţia României, a anunţat aceasta, într-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinMonica Macovei candideazăte.ro.

Macovei explică în mesaj că este nemulţumită de opţiunile de vot oferite şi că aceste opţiuni, impuse de partide, nu au fost testate în nici o bătălie electorală naţională.

“În urmă cu două luni, nu mi-aş fi imaginat că voi veni în faţa voastră cu acest anunţ. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European.

Doream să continuu de la Bruxelles, şi în acest nou mandat, lupta împotriva corupţiei şi fraudei, pentru competiţie corectă în economie, care să aducă românilor investiţii şi locuri de muncă.

Între timp, ceva s-a schimbat însă în România. Şi eu, ca şi voi, sunt nemulţumită de opţiunile de vot care ni s-au oferit. Opţiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională.

De curând, mii şi mii dintre voi m-aţi chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere uşoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre şi credinţă”

, spune Macovei.

Monica Macovei cadidează: “Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere uşoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre şi credinţă.”

Ea face apoi o trecere în revistă a activităţii sale.

“Mi-am început cariera ca tânăr procuror, am devenit apoi avocat pentru drepturile omului, am lucrat pentru a aduce pacea şi democraţia în ţări care trecuseră prin războaie.

La sfârşitul lui 2004, am fost numită ministru al Justiţiei. Era un moment în care de reforma justiţiei depindea intrarea noastră în Uniunea Europeană. Am pus bazele independenţei justiţiei şi am construit DNA.

Acum, nu ca până în 2004, corupţii plătesc pentru faptele lor. Acum cinci ani, am mers la Bruxelles. Am vrut să-mi servesc ţara în continuare şi să contribui ca România sa fie un stat modern şi prosper în Europa.

Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa îşi vor pierde şi averile nejustificate”

, menţionează ea.

Monica Macovei candidează: “Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa îşi vor pierde şi averile nejustificate.”

“De ce candidez acum, vă întrebaţi. Candidez pentru că ştiu că putem mai mult. Trebuie să dorim mai mult şi să ştim că putem mai mult ca ţară. Nu avem altă şansă decât să cerem mai mult în aceste alegeri.

În acest an, România este la răscruce. Putem merge înainte sau putem să ne întoarcem cu 10 sau 20 de ani în urmă. Alegerea este a noastră. Aşa cum eu am decis să candidez şi voi trebuie să decideţi să vă implicaţi. Aceasta este România voastră.

Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fură, vă fură mai mult decât bani din buzunar. Vă lipsesc de investiţiile care fac economia mai bună, pun pe fugă afacerile care creează locuri de muncă, vă fură din banii de sănătate, din educaţia copiilor voştri. Fură din viitorul vostru şi din viitorul copiilor voştri”

, continuă Macovei.

Monica Macovei candidează: În acest an, România este la răscruce. Putem merge înainte sau putem să ne întoarcem cu 10 sau 20 de ani în urmă.

Share