home POLITICA MOLDOMIN De ce era stresat Frunzăverde că e monitorizat

MOLDOMIN De ce era stresat Frunzăverde că e monitorizat

Share

Anchetat de DNA probabil, Sorin Frunzăverde şi-a imaginat că, sărind în barca USLaşilor, obţine protecţie politică. A pierdut tot. Afacerea Moldomin este acum cunoscută public.

FlorideCamp

Mai deunăzí doar ce vorbi domnul Sorin Frunzăverde, fost adept fervent al creştin-democraţiei europene, actualmente liberschimbist liberal, aliat cu social-democraţii de sorginte comunistoidă, despre stresul teribil la care este supus el, că nu mai poate vorbi la telefon, ba chiar este monitorizat şi acustic:

Ne este frică şi să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă.

Sunt convins că politicianul nu se referea la presă, ci la alte instituţii. Dar aş vrea înainte să explic altceva.

Sincer, pe mine nu mă stresează deloc dacă sunt monitorizat. Ba chiar, având în vedere că am fost acreditat pe Cotroceni, Camera Deputaţilor, Senat, Guvern ani în şir, în total cam un deceniu şi jumătate, mi se pare chiar normal să fiu monitorizat, este foarte corect astfel, cu condiţia să nu-mi fie lezată intimitatea.

În fond, pot să ajung oricând în proximitatea unui membru al cabinetului, nu? Deci trebuie să se ştie ce e cu mine, în ce cercuri mă învârt, ce gândesc, cu cine am contacte.

Dar ce motive are atunci domnul Frunzăverde să fie foarte stresat? Iată: e băgat până peste urechi în Dosarul Moldomin, anchetat de cele organe de anchetă ale statului român. Avu dreptate Ion Cristoiu? Avu. Trecură mai puţin de 48 de ore până ce se verifică cestiunea? Trecu.

Numai ce spuserăm acum două zile doar că încă nu ştim ce se-ntâmplă cu plecarea lui Sorin Frunzăverde de la PDL la PNL. Acum am aflat. Dosarul Moldomin are toate ingredientele, de parcă suntem într-un film polițist, ce amestecă misterul, oculta și corupția într-un singur scenariu.

Frunzăverde a fost implicat direct în vânzarea minei de cupru de la Moldova Nouă, Moldomin, care are rezerve de un miliard de euro, pentru numai trei milioane de euro.

Lichidatorul minei falimentare se numeste Răzvan Zăvăleanu. El a “recunoscut că a avut o întâlnire în trei, în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, la care a mai participat şi consilierul judeţean Iosif Chişărău, care este şi director al Moldomin”, cum explică EvZ.

Iată de ce este stresat Sorin Frunzăverde. Nu principiile democraţiei, pluripartidismului şi independenţei individului, care nu trebuie monitorizat de poliţia politică, l-au mânat ieri pe dl. Frunzăverde să spună ce-a spus, că-i e frică să vorbească la telefon, ci interesele de clan lezate. Îi e frică să vorbească la telefon pentru că el are lucruri de ascuns.

Anume, interesele clanului său caraş-severinean, cu care prăpădea banii şi patrimoniul statului român. Iar dacă are o găşcuţă de patruzeci-şi-nu-ştiu-câţi primari care pleacă o dată cu el din PDL, înseamnă că va fi foarte uşor pentru noi să identificăm şi grupul de interese din judeţul Caraş Severin, coordonat de cel care este acum o biată frunză umană, galbenă de spaima anchetelor.

Chiar sunt curios când plesneşte şi scandalul privatizării Cupru Min…

Citeşte şi
Ce legi vor fi modificate pentru interceptări în dosare

Trei legi vor fi modificate prin ordonanţă de urgenţă, pentru a rezolva problema interceptărilor în

Revista presei. Finul lui Ponta, la rând la DNA

Curentul: Finul lui Victor Ponta, deputatul PSD Marius Manolache, pus sub urmărire de DNA in dosarul

Jurnalista care a demascat scandalul NotW nu va fi anchetată

După multe presiuni făcute de Scotland Yard, jurnalista Amelia Hill de la The Guardian, care

NotW a spionat-o şi pe JK Rowling

Nici autoarea seriei Harry Potter nu a scapat de interceptarile facute de antijurnalistii de la

James Murdoch ştia de interceptările telefonice

Doi fosti conducatori News International sustin ca James Murdoch stia de interceptarile telefonice.

Fost corespondent la Hollywood NotW arestat

James Desborough, un jurnalist distins cu numeroase premii şi fost reporter special al publicaţiei News

Sefii News Corp stiau din 2007 de ascultarile telefonice

Editorii tabloidului britanic News of the World ar fi discutat despre interceptarile telefonice in sedintele

Închiderea NotW, avantaj pentru Trinity Mirror

Valoarea acţiunilor Trinity Mirror a crescut cu 16%. Inchiderea NotW a marit vânzările titlurilor din

PICAJ News Corp., profit în scădere cu 22%

Gigantul media News Corporation a înregistrat, în ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011, un profit

Nici Paul McCartney nu a scapat de ascultarea telefonului

Fosta soţie a lui McCartney, Heather Mills, a afirmat că un jurnalist de la Daily

Share