Mitică Iliescu vrea să scape de DNA cu mâna Secţiei Speciale

Share

Mitică Iliescu face plângere penală la Secţia Specială, împotriva procurorilor DNA care i-au instrumentat dosarul. Iliescu este fost şef al SPP în mandatul preşedintelui Ion Iliescu.

„Astăzi… am aflat că am fost urmărit penal 6 ani de zile, fără să mi se comunice acest aspect…Mi s-au încălcat toate drepturile procesuale, nu am fost informat că am un asemenea dosar, nu am fost citat să dau declaraţie în dosarul penal respectiv, ca urmare, nu mi -am ales un avocat să mă apere şi să participe la audierea martorilor, nu am fost anunţat despre aceste audieri!

După 6 ani, pe 03.07.2020, am primit un plic de la DNĂ, plic în care mi se trimitea Ordonanţa de clasare a cauzei, referitoare la patru capete de acuzare. Toate cele 4 acuzaţii cuprinse în dosarul penal, reprezentând infracţiuni grave, sancţionate cu mulţi ani de puşcărie, au fost soluţionate identic, fapta nu există, nu sunt probe, nu sunt prevăzute de legea penală! Atunci, de ce am fost urmărit penal…6 ani?

Pentru că, doar aşa, aveam statutul de ‘PENAL’ şi puteau să mă monitorizeze complex… în toată această perioadă, ceea ce au şi făcut…În dosar…apar nume de persoane pe care nu le-am cunoscut, niciodată, nu m-am întâlnit cu ele, nu am dialogat niciodată cu acestea…

Exemplul tipic de construire a unui dosar penal de către binomul SRI-DNA… Voi depune o plângere penală la SIIJ…”, a scris Mitică Iliescu, pe Facebook.

În 2014, DNA a anunţat că Mitică Iliescu este urmărit penal. El i-ar fi dat ilegal informaţii lui Viorel Hrebenciuc, despre mandatele de ascultare.

Mitică Iliescu, un personaj extrem de influent graţie accesului la dosarele politicienilor din anii 90, a fost protectorul fostului senator PSD Cătălin Voicu, el însuşi condamnat la închisoare, după ce a creat o uriaşă structură de corupţie în justiţia română.

Din comunicatul DNA reieşea că Mitică Iliescu avea o cârtiţă chiar în interiorul DNA. Astfel, Mitică Iliescu a aflat că Hrebenciuc este monitorizat de la un angajat de-al său, care lucra şi la DNA.

Înainte de 1989, Dumitru Iliescu, a fost secretar UTC la Comitetul politic superior al Armatei, potrivit ziarului România Liberă.

Între 1990 şi 1996 a fost şeful SPP ajungând rapid la gradul de general. După ce Emil Constantinescu a ajuns preşedinte, Mitică Iliescu a trecut în rezervă şi şi-a făcut o firmă de protecţie şi pază, „Grupul Internaţional de Protecţie şi Pază”. Această firmă a fost implicată în scandalul Adrian Costea (bani pentru afişele electorale ale lui Ion Iliescu) şi a fost suspectată şi de faptul că ar acţiona ca serviciu secret paramilitar, potrivit sursei citate.

După 2000, Mitică Iliescu a fost numit consilier prezidenţial şi centraliza documentele secrete transmise la Preşedinţie, de serviciile secrete.

Mitică Iliescu l-a luat consilier la CSAT şi pe Cătălin Voicu. După alegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte, Mitică şi-a făcut din nou o firmă, „Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol”, împreună cu Cătălin Voicu.

Share