home CORUPTIE, POLITICA Mitică Buzatu: Purtatul măştii, o prostie, nimeni nu mă poate obliga!

Mitică Buzatu: Purtatul măştii, o prostie, nimeni nu mă poate obliga!

Share

Preşedintele CJ Vaslui, Mitică Buzatu (PSD), continuă să insiste să spună că nu va purta masca de protecţie. El a declarat la Antena 3 că „am contact cu mii de persoane în perioada asta şi nu am infectat pe nimeni”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Eu nu cred că masca este vreun panaceu pentru bolile care circulă prin lume. Eu am avut decenţa să păstrez distanţa necesară faţă de ceilalţi. În aceste condiţii, cei din PNL au provocat un fel de busculada, să profereze acuzaţii, calomnii la adresa mea, aşa că le-am spus că dacă nu vor să desfăşurăm şedinţa civilizat, ar fi bine să ne batem? Nu era vorba de o opţiune reală, evident. După aceea s-au calmat lucrurile. Nu eram foarte atent dacă erau şi alţii care au purtat sau nu masca. Eu susţin în continuare cu tărie opţiunea mea.

I-am adresat prefectului invitaţia, dacă cunoaşte autoritatea competenţa să îmi aplice o sancţiune pecuniară, să facă demersuri în acest sens. Eu cred că am fost destul de clar. Nu am obligat pe nimeni să poarte masca şi nu voi suporta niciun fel de intervenţie care să mă oblige pe mine. Nimeni nu mă poate obliga să mă prostesc. Dacă au o reglementare legală corespunzătoare şi aplicabilă mie, nu mă voi opune legii. Eu nu port deloc masca, am contact cu mii de persoane în perioada asta şi nu am infectat pe nimeni”, a declarat Dumitru Buzatu, la Antena 3.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Mitică Buzatu (PSD), a fost avertizat de reprezentanţii PNL Vaslui, cu privire la faptul că încalcă legea, după ce a refuzat să poarte masca de protecţie la şedinţa ordinară a CJ, iar unii dintre consilierii PSD au procedat la fel.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Mitică Buzatu că, prin refuzul de a purta masca, dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

De asemenea, consilierii judeţeni liberali au invocat o dispoziţie dată chiar de preşedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de fronda sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în fata prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob.

În replică, Mitică Buzatu a susţinut că refuză să poate masca de protecţie, însă acest lucru poate fi sancţionat numai de către instituţiile abilitate. El a adăugat că faptul că nu poartă mască nu împiedică bunul mers al şedinţei de Consiliu Judeţean.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discuta în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port masca şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competenta”, a transmis Mitică Buzatu.

Liberalii au solicitat supunerea la vot a purtării de către preşedintele Buzatu a unei măşti de protecţie, lucru refuzat de acesta pe motiv că „o conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Mitică< Buzatu a mai anunţat că nu va purta masca nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Citeşte şi
Buzatu, PSD Vaslui: Nu vreau să port mască, vreţi să ne luăm la bătaie?

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat de reprezentanţii PNL Vaslui Read more

Mitică Buzatu îl acuză pe Ciolacu de încălcarea regulilor statutare

Presedintele PSD Vaslui, Mitică Buzatu, a declarat ca preluarea sefiei PSD pe o perioada interimara Read more

Mitică Buzatu spumegă. A reuşit să facă un micromiting PSD la Vaslui VIDEO

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a apostrofat pe vasluieni, cerându-le ”să iasă din letargie”. Doar Read more

Preşedinţia cere explicaţii la revocarea directorilor de şcoli

Preşedinţia cere ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, explicaţii privind revocarea directorilor de şcoli. Este vorba despre Read more

Traian Basescu, după desemnarea lui Emil Boc: “Sunt putin trist”

"Singurul om care va poate da explicatii legate de retragere este dl. Stolojan insusi", a Read more

PSD Bucureşti se dă de-a dura că are di tăti, pentru pandemie VIDEO

Daniel Florea, primar PSD al Sectorului 5 şi preşedinte al PSD Sector 5, s-a filmat Read more

CSM a respins desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a decis cu majoritate de voturi menţinerea Secţiei Speciale. S-au înregistrat 10 voturi pentru Read more

Maria Grapini decolează-n fabulatoriu, spunând că se simte ca Dumnezeu

Maria Grapini se face de râs în continuare, debitând lucruri care nu au legătură cu Read more

Bogdan Chirieac s-a înscris cu cinci website-uri la programul guvernamental

Bogdan Chirieac nu ezită, în timp ce rostogoleşte ştiri otrăvite pe website-urile sale, şi se Read more

PNL susţine proiectul USR, de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

PNL va susţine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale. Liberalii sunt deschişi Read more

Share