home Fără categorie Mișcare de rezistență a jurnaliștilor pe Facebook

Mișcare de rezistență a jurnaliștilor pe Facebook

Share

Disponibilizările, tărierile de salarii și presiunile politice exercitate de manageri asupra ziariștilor au dat naștere unor mișcări de rezistență pe Facebook.

Acestea au luat forma unor grupuri de terapie prin ironie. Mai exact, doi jurnaliști cu inițiativă, care dau de înțeles că au sau au avut de-a face cu Evenimentul zilei și, respectiv, cu Adevărul, au creat câte un cont anonim pe Facebook, iar apoi și-au invitat colegii să-și spună oful pe “Wall”.

Numele paginilor sunt emblematice pentru natura problemelor cu care se confruntă fiecare dintre cele două publicații.

Pagina de rezistență legată de Evenimentul zilei se numește Ilinca Istrati, după pseudonimul cu care au fost semnate o serie de articole susceptibile de a fi comandate ( ex. Dan Diaconescu are uşa deschisă în UNPR).

Pagina disidenților de la Adevărul Holding se numește Peter L. Shrek, cu trimitere la numele directorului general al grupului de presă deținut de Dinu Patriciu (Peter L. Imre)… tot pe Pagina de media

nota: La ora la care am preluat aceasta postare, contul disidentilor de la Adevarul fusese sters. Poate ca lui Peter L. Shrek i s-au ingalbenit urechile.

 

Share