home CORUPTIE, POLITICA Mircea Marian cere ca PSD să fie scos în afara legii

Mircea Marian cere ca PSD să fie scos în afara legii

Share

Jurnalistul Mircea Marian solicită din nou că PSD să fie scos în afara legii, după ce partidul lui Ciolacu a avut obrăznicia să îl acuze pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, că „a băgat economia în şanţ”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Împrumuturile externe făcute de guvern au însă menirea să „achite facturile lăsate de guvernările Grindeanu/ Tudose/ Dancila”.

„În 30 de ani de presă am văzut multe obraznicii, dar e totuşi o performanţă ceea ce face PSD-ul acum, adică să-l acuze pe Citu că se împrumuta ca să achite facturile lăsate de guvernările Grindeanu/ Tudose/ Dancila.

PSD de fiecare dată când a plecat de la guvernare a lăsat tara înecată în datorii, includ aici şi guvernul Tariceanu, care de fapt era buldogul din lesă lui Hrebenciuc. În 1997, România era de facto în faliment, după ce securiştii lui Iliescu au jefuit Bancorex şi nu ştiu câte alte bănci. Dar, cel puţin vreo 7-8 luni, PDSR – aşa îi zicea pe atunci – n-a crâcnit, n-a îndrăznit să măcăne pe tema dezastrului financiar.

Să faci gălăgie acum pentru că actualul guvern se împrumuta ca să achite pensiile speciale inventate de PSD, megasalariile unor pile/ putori din aparatul administrativ, basca investiţiile nefericite şi corupte în stadioane pe unde paste vacă e o formă cu totul nouă de obrăznicie.

Asta aşa, pentru cine crede că PSD-ul se va schimba vreodată. Parafrazându-l pe Cato cel Bătrân, repet şi eu de câte ori pot: PSD trebuie scos în afara legii!”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

PSD susţine că ministrul finanţelor demis Florin Citu ”se văita că vine Comisia Europeană să-l amendeze”, după ce „a băgat economia în şanţ”, iar, în ultimele două luni, a făcut „dezmăţ în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate”.

„Culmea tupeului! După ce a băgat economia în şanţ, ministrul Citu se văita că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!! Domnule ministru, în ultimele două luni, când aţi făcut dezmăţ în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-aţi gândit la deficit? Când aţi plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme şi jeep-uri, deficitul unde era? Când v-aţi grăbit să aruncaţi 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar aţi uitat că există şi deficit?”, a transmis vineri PSD într-o postare pe Facebook.

PSD mai susţine că Florin Citu a rambursat firmelor „de casă” TVA în valoare de 2,5 miliarde de lei.

„Cui aţi plătit despăgubiri ANRP şi unde s-au dus banii din Fondul de Rezervă, aproape 1 miliard de lei? Dar atunci când, fără să verificaţi, aţi semnat plăţi în valoare de 1,6 miliarde lei pentru primarii PNL prin programul PNDL? Când aţi rambursat firmelor de casă TVA în valoare de 2,5 miliarde lei, nu v-aţi gândit şi la deficit şi la amendă? Când aţi văzut că aţi rămas fără bani din cauza cheltuielilor haotice, domnule ministru demis, v-aţi gândit că ar fi bine, pentru că deficitul să fie şi mai mare, să nu încasaţi nici venituri la buget de 7 miliarde lei??!! Nu spuneaţi, la a doua rectificare făcută în 2019, că veţi încasa 4,6 miliarde lei în două luni? A mai văzut cineva aceste încasări? Dar dvs. le-aţi văzut?”, mai menţionează PSD.

De asemenea, PSD i-a mai transmis ministrului de finanţe demis că „a minţit” când a afirmat că deficitul va fi de 3,6% din PIB.

„De ce aţi amânat licitaţia 5G dacă nu erau bani, un minus de 2,4 miliarde lei la buget? Nu ştiaţi că veţi majora şi mai mult deficitul??! De ce minţiţi şi minţiţi şi minţiţi?! Aţi spus că anul acesta deficitul va fi de 3,6% din PIB şi că aţi luat în considerare şi creşterea pensiilor şi creşterea salariilor profesorilor! Atunci de ce Comisia Europeană estimează deficit de 4,9% din PIB în 2020??! Vreţi să spuneţi că şi Comisia minte??!!! Guvernarea PSD v-a predat lecţia de economie! Din păcate, nu aţi învăţat nimic din ea! În cei aproape 2 ani în care PSD a fost la guvernare, am ţinut deficitul bugetar sub 3% din PIB! Şi am plătit şi pensii şi salarii şi am făcut şi investiţii! Potrivit datelor Eurostat, deficitul bugetar ESA a fost de 2,6% din PIB în 2017, 3% din PIB în 2018 şi 2,8% din PIB în octombrie 2019. Chiar nu v-aţi săturat de atâtea minciuni? Mai puteţi??!”, a adăugat PSD.

Avertismentele referitoare la deficitul structural şi la deficitul bugetar venite de la Comisia Europeană (CE) timp de trei ani au fost ignorate de guvernul PSD, a declarat, vineri, ministrul demis al finanţelor, Florin Citu, într-o conferinţă de presă susţinută după publicarea unui raport al CE în care se arată că deschiderea unei proceduri de deficit excesiv împotriva României este justificată.

Comisia Europeană a publicat vineri un raport potrivit căruia România nu respecta criteriul deficitului definit în Tratat şi că deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este justificată. „Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2020-2022, adoptată de Guvern în dată de 10 decembrie 2019 şi trimisă Parlamentului, prevede o ţintă de deficit de 3,8% din PIB în 2019, o cifră care potrivit Comisiei Europene constituie o dovadă prima fâcie a existenţei unui deficit excesiv în România, potrivit Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene”, se arată în raport.

Citeşte şi
Alina Gorghiu: Şedinţele online ale Parlamentului sunt o bătaie de joc!

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului, susţinând că nu există Read more

Dăncilă, revoltătoare. „E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii!”

Fostul premier Viorica Dăncilă lansează un atac la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susţinând că Read more

PSD, noi măgării. “L-aţi închis pe Dragnea nevinovat? Toată România e închisă!”

Numeroşi pesedişti consideră că epidemia de coronavirus este o pedeapsă de la Dumnezeu pentru România, din cauză Read more

PSD şi ALDE sunt tot mai jos în opţiunile de vot ale românilor

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare Read more

PSD va primi încă aproape un milion de euro, bani electorali

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să plătească Partidului Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Share