Mircea Dinescu, text xenofob, împănat cu ameninţări, la adresa lui Iohannis

Share

Fostul disident al Regimului Ceauşescu Mircea Dinescu se dă în stambă incredibil, cu un text plin de xenofobie, îmbrăcat în haine scriitoriceşti.

Dinescu îl face pe Iohannis şahinşah (titulatură folosită în istorie pentru monarhii iranieni), scrie despre “semi-ungurul Orban”, “arabul fugit de-acasă Raed Arafat” şi “tătarul Nelu”.

Scrisoarea a III-a, către Şahinşahul de la Cotroceni (fragmente relevante)

Domnule Klaus Iohannis,

Obiceiul strămoșilor iohannieni de a da afară micii negustori și târgoveții valahi din cetatea Sibiului înainte de apusul soarelui, să le fie sașilor somnul lin și porțile zăvorâte, văd că l-ați extins în această iarnă dând afară românii din piețele româneșți chiar în timpul zilei.

Nu e de mirare că un lucru nevolnic atât de bine făcut i-a entuziasmat și pe semi-ungurul Ludovic Orban și pe arabul fugit de acasă Raed Arafat ca să nu-l mai pun la socoteală pe tătarul Nelu răspunzător cu număratul morților la ora micului dejun.

Pe cât sunt de fericit că prin venele copiilor mei curge și puțin sânge înmiresmat de stepele cazace și de pusta maghiară, care le-au mlădiat frumusețea și caracterul, pe atât sunt de trist că alergia mea la naționalismul grobian și scârbavnic nu mă scutește de pedeapsa de a-mi aminti că sunt român când văd disprețul neamțului pentru țăranul valah care nu mai are loc în propria-i țară.

Oi fi dumneata mândru de sparangheliada pe care ai lansat-o nu de mult, îngenunchind o parte a poporului român în țărână germană, dar tare mi-e că, dacă o să te mai joci în continuare de-a Şahinşahul cu tarabagiii amărâți din bazarele româneșți, or să iasă mulahii ortodocși din adormire cu rogojinele aprinse-n cap să-ti cânte prohodul de Crăciun sub ferestrele Palatului.

Share