home POLITICA Mircea Diaconu nu este fronda electoratului

Mircea Diaconu nu este fronda electoratului

Share

Un om în etate ne mărturisea, după ieşirea de la vot, că nici nu mai ştie pe cine a pus ştampila. După zece minute de discuţie, a mărturisit: “Am votat cu Mircea Diaconumircea-diaconu“.

Persoana respectivă, dezamăgită de clasa politică, s-a lăsat păcălită de vorbăria de la Antena 3. Dormitezi cu tembelvizorul deschis, nici nu auzi bine ce se mai discută în studio, se aude doar un blablabla continuu.

Au fost emisiuni în care o dată la cinci minute auzeai cuvintele “Mircea” şi “Diaconu”. Aceasta se numeşte “acoperire mediatică” prin saturare. Actorul a avut o astfel de acoperire mediatică, tipică Antena 3.

Dar Mircea Diaconu nu e stindardul frondei electoratului nemulţumit de prestaţia, vezi-Doamne, clasei politice josnice, ci rezultatul unei campanii mediatice extrem de agresive, care a creat imagine politică unui politician inexistent.

Mircea Diaconu mai este şi expresia încarnată a următoarei fraze:

“Ce aţi câştigat poate indirect voi, pesediştii, din tot ce aţi pierdut electoral din decembrie 2012 şi până acum.”

♦ Alegeri legislative decembrie 2012:
USL 60,03%

♥ Alegeri europarlamentare mai 2014:
PSD-UNPR-PC 37,4%
Mircea Diaconu 6,95%
TOTAL: 44,35%

ERGO: Într-un an şi şase luni, PSD a pierdut 23% din opţiunile electorale ale românilor, din care, printr-o şmecherie, a recuperat aparent 7%. Aparent, pentru că votanţii lui Diaconu sunt de fapt dezorientaţi electoral recuperaţi momentan, într-un anumit context politico-mediatic, printr-o operaţiune a maşinii de propagandă a aripii securiste din PSD, trimisă-n delegaţie-n interes de serviciu la protuberanţa mass-media a acestei monstruozităţi politico-mafioto-infracţionale.

Poate“, pentru că s-ar putea ca mandatul ANI-incompatibilului Mircea Diaconu să fie respins de Parlamentul European. “Indirect”, pentru că oficina mizeră a PSD Antena 3 l-a ajutat cu o campanie de tip “lume-lume, votaţi femeia vampă” ş.a.m.d..

Mircea Diaconu este EBa anului 2014. Elena Băsescu a obţinut un mandat de europarlamentar independent cu aportul maşinii de vot de acum patru ani a PDL. Mircea Diaconu a obţinut acelaşi lucru cu aportul maşinii de vot (şi poate a fraudelor) PSD. Imaginea lui de actor îndrăgit a fost vehiculul şi catalizatorul votului favorizat de A3.

Sorin Oprescu a ajuns prin aceeaşi metodă primarul general al Capitalei. Important. Dacă pe Diaconu, Oprescu şi EBa îi unesc aportul maşinii de vot a unui partid, pe Diaconu şi Oprescu îi mai uneşte ceva: simularea eroismului anti-sistem.

Şi la unul, şi la celălalt a existat un scandal în Justiţie, folosit de vehiculele media ale Sistemului Ticăloşit pentru victimizarea personajului, ceea ce s-a convertit în câştigarea de puncte electorale.

Concluzia noastră: în România de azi, pe actualul filtru de sistem legal electoral, este aproape imposibil ca un independent pur (fără nici un sprijin politic din partea vreunui partid) să ajungă să fie ales.

Există câteva excepţii la această regulă. Credem că două sunt următoarele:

1. Cea în care un individ cu foarte mare acoperire mediatică (erou naţional etc.) reuşeşte să candideze.

2. Cea în care în România, în viitor, se va produce poate declicul rejectării de către electorat a clasei politice şi opţiunile electorilor s-ar reseta dramatic spre soluţii alternative, precum ar putea fi şi independenţii.

Share