home POLITICA Mircea Cosma reţinut de DNA. Şpagă de un milion €

Mircea Cosma reţinut de DNA. Şpagă de un milion €

Share

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (şeful PSD Prahova), a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţa, într-un dosar în care fiul său, deputatul Vlad Cosma, ar fi luat mită un milion de euro.

♦ are legătură cu asta: Cazanciuceala lui Robert

Evenimentul se petrece, în mod straniu, la mai puţin de 24 de ore după ce la PSD Prahova a fost numit coordonator ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, înscris în pripă poate în partid.

În dosar, şi Mircea Cosma, şi fiul său au calitatea de inculpaţi. Ei sunt acuzaţi că ar fi făcut trafic de influenţă pe trei acte materiale, afirmă DNA.

♦ Revista 22: DNA solicită Parlamentului încuviinţarea arestării deputatului PSD, Vlad Cosma

Este vorba despre acelaşi dosar, în care omul de afaceri prahovean Răzvan Alexe e arestat preventiv încă din lun anoiembrie a anului 2013. Cazul e disjuns din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani de 35 de milioane de euro, în care e arestat preventiv şi Marcel Păvăleanu, fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, fost preşedinte PSD Plopeni.

DNA arată că,

“(…) la data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Cosma Mircea, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova”.

Preşedintele CJ Prahova va fi prezentat mâine, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la ÎCCJ, “având în vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat în aceeaşi cauză penală

Procurorii beneficiază de sprijin din partea SRI.

Share