Mircea Badea îl face pe Traian Băsescu porc şi ShaBăs

Share

Acţiune şi reacţiune. Forţa mediatică a unui post de televiziune este extraordinară. Ea poate fi şi toxică.

În cazul acestui post de televiziune, Antena 3, este şi toxică. Emisiunea “În Gura Presei”, 1 aprilie 2013. Debut de emisiune. Mircea Badea:

O nouă zi, un nou delir în ţara noastră. Vorbeam acuma în pauza publicitară, după pasă cu Gâdea, zice “Să vezi cât o să mergem păn tribunale”, zice, “o să ne dea toţi dilimacii ăştia în judecată”, zice, “şi-o să mergem prin tribunale, ca şi cum n-am avea altă treabă, sigur, în speţele lor inepte, dar ne plimbăm prin tribunale” şi eu îi zic aşa lui Mihai: “Numai Dumnezeu!“.

Superb. Deci aşa a zis Tupac Shakur. Himself. Deci chiar Tupac… tu ai auzit de Tupac Shakur? Eh, ce naiba, mă! Numai că în România n-are rost să-i zică… ştii, cum îi zic ăia, francezii, lui Michael Jackson, Mişel Jacson, de ce să-i zicem noi Tupac Shakur, sigur că în engleză aşa vine, dar să îl românizăm puţin, să-l autohtonizăm, să-i zicem Tupac ShaBăs… de exemplu… ar putea fi, nu?

Cred că putem înlocui în foarte multe cuvinte aceste vocabule (râde necontrolat), de exemplu Facebook – FaceBăs. Când e vorba despre Băsescu pe Facebook, e clar, el devine Facebăs. Dacă este vorba despre o speţă băsistă, în care trebuie să mă duc la tribunal, îl voi cita pe Tupac ShaBăs.

Urmează o criză de nervi jucată, cu plânsete şi smiorcăituri în studio, despre băsiştii care plâng, pentru că a vorbit Antena 3 despre ei. Apoi Mircea Badea se sparge-n figuri, comentând politică.

Atunci când mistreţii au ajuns să-şi brăhăie buzele a scârbă şi să comenteze politică, se cheamă că eşti pe Antena 3. La Mihai Gâdea în emisiune. Sau la Mircea Badea. Dar să trecem. Emisiunea lui Mircea Badea se termină în trombă, cu o ofensă directă la adresa preşedintelui Traian Băsescu, care este făcut porc:

Cetăţeni, vă arăt o fotografie, tocmai mi-a pus-o Cove la Facebook. Nu prea a înţeles multă lume, sunt destul de deziluzionat, dar v-o arăt şi dv.. Ce-nţelegeţi de-aici: uite, asta este interesul naţional, după părerea mea. Avem un pisic şi doi porci.

Ideală ar fi fost o fotografie cu un pisic şi un porc, dar să ştiţi că defapt şi al doilea porc are noima sa în toată această ecuaţie. Vă-ntrebaţi ce-i cu pisicul şi cu porcul? Păi, vă reamintesc foarte pe scurt: Traian Băsescu a spus: “Când vine la mine, Ponta e ca un pisic”. Conform B1 TV.

Pe de altă parte, în emisiunea jurnalistului Turcelu l-a întrebat (pe Băsescu – n.n.) dacă o să-l pună vreodată prim-ministru pe Ponta, care a contribuit la suspendarea sa, pe vremea când se juca şi el de-a antibăsismul, că oameni suntem, mai râdem şi noi, mai bem un şpriţ, mai suntem antibăsişti, mai… şi a-ntrebat Turcelu… ştiţi, că în politică aşa se zice, că trebuie să mai înghiţi şi-o broască… şi Băsescu zice “Păi da, dar nu vrei să-nghiţi porci”.

O broscuţă mai merge, dar porci nu. Deci o dată a zis că Ponta e un pisic, a doua oară a zis că-i porc, mie mi se pare această imagine nu numai în interesul naţional, ci şi al coabitării: avem o pisică, avem un porc şi culmea e că avem şi pe al doilea porc.

Revenim la chestiunea de fond. Promisesem că fac o continuare moralistă, concluzivă a unui subiect tratat anterior în cadrul rubricii episodice Jurnalul lu’ Budelu.

Cei de la Realitatea au primit la finalul lunii februarie o scrisoare halucinantă, de la un cetăţean care, în consecinţă logică la instigările la ură şi violenţă verbală şi fizică ale superpostului de pe strada Gârlei, reacţionează pe potriva gândirii sale.

Iată un fragment relevant din debutul acestei scrisori:

26februarie2013-02-26
ACTUALITĂŢIILE ZILEI

TV Realitatea promovându-i campania electorală a Elenei Udrea.
DE CE TU REALITATEA TV RECURGI ATÂT DE MESCHIN? Te ştiam independentă. Azi la orele 13 i-aţi acordat Elenei Udrea:
a.) un spici de promovare a ideologiei sale politice, care maschează începutul campaniei electorale de partid;
b.) din istoricul „glorios” al PD-L;
c.) discreditarea mârşavă a USL de către Elena Udrea privind Oltchimul;

RĂSPUNS la litera a.) : ideologia ei şi a partidului mafiot a fost atât de catastrofală încât ea în primul rând şi restul găştii sale din PDL trebuie să tacă mii de ani. Până la cel puţin a 9-a reîncarnare. Elena Udrea este o nulitate, mincinoasă de profesie, vicleană ca şi restul acestui partid extremist de ghiveci împăiat ce trebuie neapărat să tacă.

… ş.a.m.d.. Sociologic, fenomenul se explică astfel:

Avem pe de o parte o massă de oameni lipsiţi de criterii, de cultură politică, aflaţi sub o puternic influenţă mediatică asemănătoare hipnozei, căreia i se predă de vreo cinci ani de zile, cu o agresivitate extraordinară, cultura urii aproapelui.

Avem pe de altă parte o oficină de intoxicare, care afirmă încontinuu, cam de vreo cinci ani, existenţa unor false realităţi sociale. În timp, ele se întrupează astfel într-o manieră buboasă, gheboasă, scârboasă, hidoasă.

Aici suntem acum.

Share