home CORUPTIE, POLITICA Minte îi trebuie! Gabriela Firea a redus numărul autobuzelor? E aglomeraţie în ele

Minte îi trebuie! Gabriela Firea a redus numărul autobuzelor? E aglomeraţie în ele

Share

O gândire întotocheată a făcut-o pe Gabriela Firea să micşoreze numărul de autobuze STB, pentru că, nu-i aşa, sunt mai puţini cei ce le folosesc, din cauza epidemiei.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În plină epidemie, zeci de pasageri înghesuiți precum sardelele într-o cutie de conserve au fost fotografiați într-un autobuz care circulă pe linia 304 din București.

Într-un singur autobuz STB care operează pe linia 304, în plină epidemie de coronavirus, au fost fotografiați aproximativ 50 de pasageri care călătoreau lipiți unul de altul fără a păstra distanța socială de minimum un metru.

Pozele au fost făcute dimineață, în jurul orei 6.00. Linia 304 face legătura între Piața Presei Libere și Străulești și are 22 de opriri.

Șoferii STB consultați spun că majoritatea autobuzelor care operează pe această linie au fost astăzi pline-ochi. Motiv pentru care șoferii se tem atât pentru sănătatea lor, cât și pentru faptul ca ar putea contribui, împotriva voinței lor, la răspândirea coronavirusului. Conducerea STB, spun ei, trebuia să fi prevăzut situația și să ia măsuri pentru limitarea accesului călătorilor.

„Vă sesizez faptul ca cei din conducere au luat decizia ca de azi sa diminueze parcul circulant. În acest context a crescut numărul de pasageri din autobuze. Practic sunt ocupate toate locurile pe scaun și în picioare. Am ajuns sa circulam cu zeci de călători care nu respecta distanta sociala. Atât eu cât și alți colegi ne temem pentru viata și sănătatea noastră. Lucram fără a putea sa ne protejam. Nu avem sursa de apa sa ne spălăm pe mâini la capăt de linie, iar wc-urile sunt pline de microbi. Vă rugăm să ne ajutați”, a declarat O. M., șofer STB.

Serviciul de Transaport Public București (STB) a redus parcul auto cu 25%, în timp ce multe instituții de stat au refuzat să permită funcționarilor să lucreze de acasă.

„Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB. Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai. STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități”, se arăta în comunicatul STB.

Citeşte şi
Gabriela Firea susţine că Gabriela Firea a minţit!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a catalogat drept minciuni informaţiile cu sistarea plăţii indemnizaţiilor Read more

Gabriela Firea îşi face campanie electorală cu teste la coronavirus

Gabriela Firea foloseşte pandemia de coronavirus pentru a-şi face campanie electorală printre persoanele de vârsta Read more

Gabriela Firea a convocat astăzi şedinţa Consiliului General

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi se va desfăşura cu toate regulile de Read more

Gabriela Firea cere închiderea Bucureştiului la românii stranieri

Gabriela Firea a solicitat închiderea Bucureştiului pentru românii care sosesc din străinătate. „Trebuie închiderea Bucureştiului Read more

Ludovic Orban: Gabriela Firea nu are abilitatea să comunice despre coronavirus

Mesaj dur al premierul Ludovic Orban la adresa primarului Gabriela Firea. El a catalogat-o drept Read more

Gabriela Firea îi cere ministrului Mediului să demisioneze

Primarul general Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, după ce municipalitatea a primit o amendă.Firea Read more

Gabriela Firea vrea să candideze ca independentă

Întrebată dacă ia în calcul o candidatură ca independent, nu sub sigla PSD, Gabriela Firea Read more

Anca Alexandrescu o atacă dur pe Gabriela Firea. De ce s-a amânat Congresul PSD

Anca Alexandrescu, fosta consilieră de încredere a lui Liviu Dragnea, trimisă de acesta să o Read more

Nicușor Dan: Cele mai multe companii municipale trebuie desființate!

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, consideră că cele mai multe dintre companiile Read more

Gabriela Firea îi dă afaceristului penal Vasile Creştin 22,7 milioane de euro

PMB, instituţia condusă de Gabriela Firea, a încheiat un acord cu afaceristul Vasile Creștin, pentru Read more

Share