home ECONOMIE, EVENIMENT Ministerul Finanţelor: Nu sunt bani pentru salariile bugetarilor pe T4

Ministerul Finanţelor: Nu sunt bani pentru salariile bugetarilor pe T4

Share

Ministerul Finanţelor arată, într-un document trimis mai multor instituții bugetare, că, în privința cheltuielilor de personal, ”a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar dacă, prin modul de repartizare a acestora, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor”.

Ministerul Finanţelor, condus de Eugen Teodorovici, arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

De remarcat că în documentul consultat de G4Media.ro Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că ”vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare”, dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor.

În aceeași adresă, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare” deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

În finalul documentului, instituția condusă de Eugen Teodorovici le cere instituțiilor să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creșteri în trepte până în 2021), dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații.

Citeşte şi
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca, imediat dupa instalarea noului guvern, va fi desecretizat
Mihai Polițeanu a fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Ploiești, la alegerile locale din 2020,
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD şi
Nu, nu este Elena Udrea, de data aceasta. Blondele trag la Traian Băsescu. Jurnalistul Dan
Europarlamentarul PSD Dan Nica a pierdut chiar şi şansele aproape inexistente pe care le avea
Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca ii da in judecata pe Rares
Ludovic Orban a vorbit despre presiunile pe care PSD le-a pus asupra ALDE, PMP și
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată de Parlament. S-au înregistrat 238 de
Şapte membri CSM cer sesizarea Curţii Constituţionale, după înregistrările cu Viorica Dăncilă, în care vorbește
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu are o noua izbucnire furioasa la adresa Vioricai Dancila, enervat ca
Share