home POLITICA MINERIADA Scrisoare deschisa adresata…

MINERIADA Scrisoare deschisa adresata…

Share

Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu
Ministrului Justitiei, domnul Catalin Marian Predoiu
Procurorului General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi

Noi, reprezentanti ai Victimelor Mineriadei din iunie 1990, ne adresam Excelentelor voastre, garanti ai actului de Justitie din Romania, excedati, scarbiti si jigniti de profilul actual al Justitiei romanesti, care si-a dat masura deplina prin Rezolutia procurorilor in cazul Ion Iliescu si al complicilor sai, vinovati de Represiunea din iunie 1990.

Astazi, 18 iunie 2009, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin rezolutia din dosarul nr. 175/P/2008 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor din dosarul Mineriadei, intre care se afla marea majoritatea complicilor si acolitilor lui Ion Iliescu, de la Petre Roman, Virgil Magureanu la Chitac, Cico Dumitrescu, Diamandescu, Stanculescu etc.

Procurorii civili pretind ca Iliescu Ion este nevinovat – „sub aspectul savarsirii infractiunilor de propaganda pentru razboi (intrucat lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii), genocid (intrucat fapta nu exista), tratamente neomenoase (lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii), complicitate la tortura (intrucat fapta nu era prevazuta de legea penala la momentul savarsirii acestora)”.

Consideram aceasta Rezolutie drept o forma grava de coruptie a Justitiei romane, direct implicata in salvarea lui Ion Iliescu si a acolitilor sai de raspunderea penala in cazul Mineriadei din 1990. Au trecut 19 ani si consideram ca se intrunesc elementele de tergiversare a rezolvarii dosarelor represiunii din iunie 1990 (Mineriada iunie 1990).

Va rugam sa luati act de incercarile repetate de musamalizare a Dosarului Mineriadei iunie 1990 realizate de reprezentantii Justitiei Romane in scopul protejarii vinovatilor represiunii din iunie 1990…. citeste tot documentul aici

Citeşte şi
Mai multe organizații civice ale comunităților din Diaspora i-au adresat o scrisoare deschisă președintelui Klaus
Domnule preşedinte Klaus Iohannis, astăzi mi-am retras like-ul dat paginii dumneavoastră. Sunteţi pentru mine o
Ion Moraru, Realizator de emisiuni, Vicepreședinte FRJ MediaSind Hoții stigă :„ hoții !” sau „
Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie protestează faţă de ilegalitatea organizării procesului de selecţie
Patru membri din Consiliul Superior al Magistraturii solicită menţinerea MCV instituit în comun de Comisia
La sud de Tokyo, au fost raportate radiatii de noua ori mai ridicate decat e
~cel mai costisitor dezastru natural~5.000 de morti si disparuti~Germania se denuclearizeaza~statiune de lux langa Turda~seful
Doua explozii s-au produs luni la Reactorul 3 al centralei de la Fukushima, insa acestea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc, luni, în
~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre
Share