Mihai Şora, simpatizant USRPlus, cere demisia lui Florin Cîţu

Share

Respectatul filosof şi om al cetăţii Mihai Şora, recunoscut şi declarat susţinător al USRPlus, e de partea acestora, în scandalul zilei.

Mihai Şora reacționează foarte critic la decizia lui Florin Cîţu, de a-l demite pe Vlad Voiculescu, și îi transmite premierului că ar trebui să demisioneze.

„Dacă tu, premierul României, nu faci față presiunilor securiștilor conectați la resursele din sistemul de Sănătate, dacă te lași convins de corupții din PSD și PNL, de vocile isterice din stradă, de populismul deșănțat al unor politicieni iresponsabili, și faci ce-ți dictează ei, nu conștiința ta, atunci poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi, mai cu seamă în vremurile acestea grele; poate că umerii tăi sunt prea strâmți pentru costumul îmbrăcat, iar osatura prea fragilă pentru povara pe care ești chemat s-o duci”, a scris Şora, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a făcut o prima declarație publică, în legătură cu demiterea lui Vlad Voiculescu.

„De un an de zile, România trece printr-o luptă cu pandemia, aceasta a întins la maxim resursele statului. Ca să avem succes, este nevoie de încredere în instituțiile statului.

Pentru a mă asigura că încrederea rămâne, m-am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, s-a clădit în jurul unor valori, idei, nu în jurul unor persoane”, a declarat Cîţu.

Președintele Iohannis a semnat miercuri, la ora 12.30, decizia de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Anunțul a fost întâmpinat cu urale, în studiourile Antena 3 și România TV.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ședința de guvern programată pentru ieri a fost amânată, miniștrii USRPLUS refuzând să se mai prezinte, după ce Vlad Voiculescu au fost revocat din funcție.

Birourile Naționale USRPLUS s-au întrunit în ședință de urgență, de la 12:00, în urma crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății. Liderii USRPLUS iau în calcul să ceară și ei înlocuirea lui Florin Cîţu, în schimbul rămânerii alianței în coaliție.

Share