home CORUPTIE, POLITICA Mihai Şora s-a enervat. Îi vrea pe Dan Hoţarache şi complicii lui la puşcărie

Mihai Şora s-a enervat. Îi vrea pe Dan Hoţarache şi complicii lui la puşcărie

Share

Filosoful Mihai Şora se enervează greu, dar atunci când acest lucru se şi petrece are motive foarte serioase. S-a mai enervat acum patru ani…

Mihai Şora se arată revoltat de scandalul din Sectorul 1, unde PSD a fraudat din nou voturile, la fel că acum patru ani, și cere că „Dan Hoţorache și ai săi complici să ajungă la pușcărie”.

„Dacă nici de dată această Dan Hoţorache și ai săi complici nu ajung la pușcărie și nu sunt pedepsiți pentru fraudă lor, atunci înseamnă că sistemul nostru judiciar este, la rându-i, cangrenat și că va trebui – și el – să fie complet regândit și reformat.

Nu mai este mult până la alegerile parlamentare, oameni buni! Iar ce se întâmplă chiar acum la Sectorul 1 este o unitate de măsură pentru felul în care va evolua România în anii următori.

Buboiul acesta dureros și urat mirositor s-a spart și a devenit purulent; el nu se va vindecă niciodată în absența unei dezinfecții totale, de la primul, până la ultimul corupt din primarii și din toate celelalte instituții publice.

P.S. M-am enervat. În urmă cu patru ani, am ieșit în stradă să protestăm și să cerem renumararea voturilor din Sectorul 1. Au existat și atunci suspiciuni de fraudă. Iar lecția învățată atunci a fost exact această: că trebuie să fii tot timpul cu ochii pe ei, să le urmărești orice mișcare, orice deplasare a instrumentelor oficiale – procese-verbale, buletine de vot, ștampile sau urne.

Pe scurt: să faci – tu, cetățean obișnuit – ceea ce ar trebui să facă instituțiile Statului: Poliția, Parchetele, Autoritatea Electorală Permanentă…”, a scris Şora, pe Facebook.

Clotilde Armand a cerut ca primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, să fie reținut pentru fraudarea votului în Sectorul 1.

„Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori. Întrebat de jurnaliști cum își explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra să în clădire, fostul primar a răspuns: ‘Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanții PSD din secție. Nu știu dacă erau 100. Cu siguranță avea mai puține. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid.’

Ce ne-a spus Poliția astăzi? ‘Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare’. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliției.

Faptele.

‘Curierul’ a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BEȘ 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din piață Mureș) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcție fantomă înființată înainte de alegeri – Direcția de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici.

Pe scurt, să înțeleagă toată lumea:

– În aceeași clădire cu BEȘ 1 a funcționat sediul de campanie al primarului. BEȘ 1 este la etajul 1 iar Direcția de Mediu este la etajul 2;
– La Direcția de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă;
– ‘Curierul’ prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu – candidat la funcția de consilier din partea PSD;
– ‘Curierul’ nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473.

Toți ce ați citit se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în față Justiției.

PS: Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!”, a scris Armand pe Facebook.

Poliția București a avut, marți, o prima reacție în cazul fraudelor electorale din Sectorul 1. Poliția afirmă că asuora unui candidat PSD au fost găsite 473 de procese verbale de vot.

„În incinta clădirii unde este constituit biroul electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai unor partide politice. Tooate aceste persoane au fost conduse la secție, au fost audiate 8 persoane. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473 și în continuare efectuăm cercetări pentru infracțiunea privind falsificarea de documente și evidente electorale.

Facem verificări prin AEP pentru s stabili autenticitatea proceselor verbale găsite asupra bărbatului. Această era înscris pe lista electorală a unui partid politic”, a declarat reprezentantul Secției 1.

Respectivul individ este candidat PSD pe lista pentru Sectorul 1.

Daniel Tudorache, primarul PSD acuzat de fraudă, a susținut că reprezentantul PSD avea la el doar 100 de procese verbale, care ar fi fost în realitate copii.

„Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție, procesele verbale. Atâta tot”, a afirmat Tudorache.

Share