home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Mihai Gâdea s-a certat pe post cu medicul negaţionist Răzvan Constantinescu

Mihai Gâdea s-a certat pe post cu medicul negaţionist Răzvan Constantinescu

Share

Clivajul lui Mihai Gâdea din naraţiunea tipică Antena 3 continuă. Poate o fi mirosit omul că se scufundă corabia şi, ca orice mamifer, părăseşte corabia.

Scandal la Antena 3 între Mihai Gâdea şi doctorul Răzvan Constantinescu, cei doi fiind odinioară aliaţi în lupta împotriva statului paralel. Acum s-au jignit reciproc, cu privire la existenţa şi manifestările coronaviruslui.

Gâdea a susţinut că Răzvan Constantinescu, fost membru ALDE, se comporta precum Ogica, în timp ce doctorul îl acuză pe Gâdea că a difuzat fake news.

Iată o parte acestui dialog:

Mihai Gâdea: Întrebarea mea este cum răspundeţi acuzei că susţineţi teorii ale conspiraţiei şi aceasta acuza vine din lumea medicală.
Răzvan Constantinescu: Cine a urmărit interviul a văzut că atitudinea este foarte ponderată. Nu negăm virusul.

Mihai Gâdea: Dar ce negati?
Răzvan Constantinescu: Doar isteria asta de care spuneaţi dvs. mai înainte şi la care aţi contribuit personal prin breaking news-uri false, să spunem: „a mai murit un bătrân în Italia, a mai decedat un tânăr de 23 de ani”.

Mihai Gâdea: Daţi-mi un exemplu de un breaking news fals.
Răzvan Constantinescu: Nu, din astea… Nu sunt breaking news-uri practic: „a mai murit un pacient”.

Mihai Gâdea: Dvs. sunteţi medic sau specialist în comunicare?
Răzvan Constantinescu: Sunt medic, da.

Mihai Gâdea: Eu nu îmi permit să fac aprecieri despre cum vă gestionaţi dvs. munca de medic. Dvs. cum vă permiteţi să faceţi aprecieri despre modul în care eu îmi gestionez meseria?
Răzvan Constantinescu: De trei luni de zile, nu aţi invitat pe nimeni care să aibă altă opinie decât cea oficială.

Mihai Gâdea: Data viitoare, îmi faceţi dvs. lista de invitaţi. Acum o stabilesc eu. Deci dvs., în seara asta, în loc să vorbiţi despre argumentele ştiinţifice pe care le aveţi, vorbiţi despre mine? Atât de jos jucaţi? Vindeţi şi dvs. mai sus un pic!
Răzvan Constantinescu: Dar nu este nimic ştiinţific, aici, domnule Gâdea.

Mihai Gâdea: Exact, în ceea ce spuneţi nu e nimic ştiinţific. Dvs. ce contestaţi?
Răzvan Constatinescu: Contest isteria şi mascarada faţă de o viroză cu puţin mai agresivă decât gripă obişnuită. Şi în Italia, în anii din urmă, acelaşi procent de decese a fost şi la fel de supraaglomerate spitalele pentru că au redus numărul de paturi. Nu a fost ceva deosebit anul ăsta. Vedeam filme, poze trucate sau luate din naufragiul de la Lampedusa, puse că ar fi acum şiraguri de coşciuge. La fel peste tot în lume. Spuneaţi mai devreme că sunt 500 de milioane de morţi. Fals! Supraraportat!

Mihai Gâdea: Care 500 de milioane? 500 de mii! Dvs. sunteţi doctor sau sunteţi Ogică?
Răzvan Constantinescu: Ce aţi spus? Ogică? Eu v-aş ruga să mă trataţi cu respect, nu ca pe domnul Cataramă.

Mihai Gâdea: Eu o să vă acord respectul pe care dvs. îl meritaţi. Domnul doctor, nu fiţi tată, în seara asta! Eu vă spun următorul lucru… Dacă eu spun 500 de mii şi dvs. spuneţi că eu am spus 500 de milioane, dvs. ce sunteţi? Sunteţi doctor sau ce sunteţi?

Share