home POLITICA Microfon descoperit de Carmen Dan în cubiculumul ei de serviciu

Microfon descoperit de Carmen Dan în cubiculumul ei de serviciu

Share

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat în această seară că a descoperit în casa ei de serviciu un microfon. Ea spune că l-a găsit într-o priză şi că imediat a anunţat Poliţia.

LATER EDIT Mărculescu, şeful DGIPI, spune că microfonul găsit în casa lui Carmen Dan se gseşte pe piaţa liberă. El ar fi de producţie 2009, “destul de vechi”. La preluarea domiciliului de serviciu, locuinţa nu a trecut prin debugging. Aceasta deoarece Carmen Dan nu a cerut ca operaţiunea să aubă loc.

Liviu Dragnea are sechestru pe avere pus de DNA

Sugestia transparentă oferită de demnitar este că totul e legat de o potenţială ascultare a sa de către servicii. Lucrurile sunt însă mult mai complexe şi implicaţiile multiple. Le vom analiza în continuare, pe versiuni.

Deocamdată, spunem doar atât: pe piaţa liberă, astfel de microfoane se găsesc la liber şi costă de la câteva zeci la multe sute sau mii de lei, după cât de sofisticate sunt.

Microfon pus de Liviu Dragnea ca să o monitorizeze pe Carmen Dan

Una dintre versiuni este că chiar Liviu Dragnea le-ar fi pus microfoane lui Marcel Ciolacu, Carmen Dan şi alţi câţiva. “Nu mai am încredere decât în Olguţa (n.n.: Vasilescu), Claudiu (n.n.: Manda) şi Paul (n.n.: Stănescu)”, ar fi spus acesta unui prieten vechi, conform jurnalistului Rareş Bogdan.

Acest lucru este verosimil. Mafioţii între ei îşi pun microfoane, ascultându-se reciproc. Pe de altă parte, pe Internet circulă informaţia că demnitarul ar fi defectat şi ar fi trecut de partea Grupului de la Cluj. Totul ar putea fi un episod din mişcarea plăcilor tectonice din interiorul PSD.

Există un istoric în chestiune. Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, a pus microfoane în casa amantei, ca să o audă ce vorbeşte. Deci se poate.

Microfon pus de ruşi ca să îl monitorizeze pe predecesorul lui Carmen Dan

Înaintea lui Carmen Dan, în reşedinţa în cauză a stat ataşatul comercial al Ambasadei SUA. Este posibil ca microfonul să fi fost pus de un serviciu secret străin în casa americanului. Dar aici lucrurile deja nu se mai leagă deloc.

Debugging-ul se face lunar sau trimestrial, în funcţie de rangul demnitarului, inclusiv în sediile SRI, conform informaţiilor Starea Presei. Este eclus ca serviciile secrete române să pună microfoane la reşedinţa unui oficial american din România.

Deci, dacă americanul a avut microfoane puse de un serviciu străin, el a fost înlăturat de mult timp. Alta este explicaţia acestei poveşti.

Microfon inventat de PSDragnea din disperare

O serie de lucruri au intrat în faza vertiginoasă după statement-ul Departamentului de Stat al SUA. Inclusiv unele care nu se văd şi care ţin de operaţiuni ale serviciilor secrete. Este posibil ca acestea să genereze ce se vede acum în spaţiul public.

Aşadar, disperarea acestor oameni a determinat ultimele cereri de demisie a unui oficial SRI şi, dacă nu, a şefului său, bietul Eduard Hellvig, care e floricica civiă de la butoniera serviciului. E posibil ca în următoarele zile să aflăm de la PSD că microfonul e pus de SRI şi PSD-ALDE să ceară demisia lui Hellvig.

“Ori au fost ai ei, ori e o provocare”, ne-au declarat surse de specialitate. Acestea au explicat că Dan a refuzat SPP, care sunt profesionişti, iar operaţiunea de debugging a fost făcută de MAI. Aşadar, o subvariantă ar fi că se urmăreşte înlocuirea şefului DGIPI, pus chiar de PSD.

“SRI nu mai pune de mult microfon în priză”

“SRI-ul nu mai pune de mult microfon prin prize”, au explicat sursele citate. Acestea au arătat faptul că acum există aparatură de ascultare mai subtilă. Prima categorie sunt “palpatoarele, ca nişte ventuze mici”.

Acestea seamănă cu ventuzele cu care face medicul de plămâni auscultarea. Mai există de asemenea senzori de mare proximitate, care selectează sunetul de la 50 – 70 de metri, pe frecvenţe. Te ascultă în casă, relaxat, din dubiţă, bând cafele, de la două străzi distanţă.

Dar acestea deja sunt metode învechite. Tehnoogia a avansat şi mai mult. Ştim acum că orice telefon mobil poate fi activat ca mijloc de interceptare a discuțiilor ambientale, Chiar dacă este închis.

Cuvântul-cheie: IMEI

Ai numărul de telefon, îl localizezi, afli IMEI-ul, apoi intri în setări cu softul specializat. Depinde de firmă. Activezi microfonul atunci când ai nevoie. Repet: chiar dacă telefonul este închis. Doar dacă bateria este scoasă nu se poate.

Deci, nu este nevoie nici de distanțiere, nici de palpatoare. Există și firme specializate în domeniu.

, a declarat pentru Starea Presei sursa citată. Aşadar, dacă au ceva de ascuns, cei din PSDragnea intră la discuţii, închid telefonul şi scot bateria. Sau lasă telefonul afară, într-o cutie metalică. Le recomandăm cu căldură ca în perioada următoare, ca să fie siguri, să discute goi puşcă.

Să nu fie cumva vreunul cablat printre ei. Treaba este foarte serioasă. Se strânge laţul. Găina a înghiţit mărgica.

Share