Michael Flynn în contact frecvent cu emisarii Rusiei

Share

Michael Flynn, unul dintre ajutoarele de frunte ale lui Trump, a fost în contact frecvent cu ambasadorul Rusiei în SUA. Michael Flyn este consilier de securitate națională al presedintelui ales Donald Trump.

Între el şi ambasadorul Rusiei la Washington au existat contacte frecvente în ultimele săptămâni. Inclusiv în ziua în care Administrația Obama a instituit asupra Moscovei noi sancțiuni.

Aceasta ca represalii pentru acţiunile de hacking legate de alegeri, a declarat un înalt oficial SUA.

Echipa Trump a recunoscut discuţia lui Michael Flynn

Inițial, echipa lui Trump a negat că Michael Flynn și ambasadorul Serghei Kislyak au vorbit. Ulterior, un oficial al lui Trump a declarat că echipa de tranziție a primit pe 29 decembrie un singur apel.

Nu este neobișnuit ca administrațiile să aibă discuții cu guvernele străine înainte de preluarea funcției. Dar contactele repetate ale echipei lui Trump într-un astfel de moment ridică întrebări.

Președintele rus Vladimir Putin, în mod neașteptat, nu a recurs la represalii împotriva SUA după extinderea listei negre. O decizie pe care Trump a lăudat-o repede.

Viitoarea Administraţie Trump se apropie de Rusia

Contactul lui Flynn cu ambasadorul rus sugerează unele lucruri. Anume, că viitoarea Administrație Trump a început deja să pună bazele relației mai apropiate cu Moscova.

Acest efort pare a fi o mișcare faţă de care mai mulţi din Washington, inclusiv republicanii, și-au exprimat indignarea.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Trump a spus că ar putea ridica din sancțiunile lui Obama dacă Rusia lucrează cu SUA în lupta contra teroriștilor și pe alte obiective.

Dacă Rusia într-adevăr ne ajută, de ce ar dori cineva sancțiuni?” s-a intrebat retoric Trump. În timpul unei conferințe de presă, Trump a subliniat relaţia sa mai caldă cu liderul rus.

Dacă lui Putin ii place Donald Trump, consider asta drept un câştig, nu ca o responsabilitate. Avem o relație oribilă acum cu Rusia.

, a spus Trump.

Share