Metropola TV, controlată de Pandele, 500.000 de euro de la CJ Ilfov

Share

Aşa se construieşte o râşniţă de minciuni, Metropola TV, depozitara tuturor gunoaielor mediatice negaţionist-conspirativiste.

Metropola TV, postul Consiliului Local Voluntari, controlat de primarul Florentin Pandele, a primit un contract de 2,4 milioane de lei, de la Consiliul Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma, scrie Mircea Marian, pentru Newsweek.

La 1 decembrie 2020, Thuma și Pandele au apărut împreună, pe acest post. Consiliul Județean Ilfov a votat la 30 septembrie un calendar al manifestărilor culturale, bugetul fiind de 3,6 milioane de lei.

Din această sumă, nu mai puțin de 2,432 milioane de lei se duc la Metropola TV, pentru promovarea patrimoniului cultural al județului Ilfov.

Potrivit site-ului buletin.de, acest proiect a primit 27 de voturi pentru, ale consilierilor PSD, PNL, PMP și ProRomânia și 5 contra, ale consilierilor USR.

Președinte al Consiliului Județean Ilfov este liberalul Hubert Thuma. Pe 14 octombrie 2014, Thuma și fostul șef al Parchetului Sectorului 4 București, Mihai Betelie, au fost condamnați de instanța supremă la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Thuma arăta, în 2017, că perioada de încercare a sentinței sale (doi ani) a încetat și a fost reabilitat, astfel că în prezent respectă criteriile de integritate ale partidului.

La 1 decembrie 2020, într-o emisiune dedicată Zilei Naționale, Thuma și Pandele au apărut împreună la Metropola TV, cei doi părând că se înțeleg foarte bine.

La 30 septembrie 2021, exact în ziua în care CJ Ilfov a dat acestui post circa 500.000 de euro, site-ul Metropola TV a scris un articol laudativ despre Thuma. „Atunci când au lansat proiectul ,,Umple golul din viaţa ta”, cei din conducerea Consiliului Judeţean Ilfov nu s-au aşteptat ca demersul lor să depăşească graniţele şi să ajungă în toată Europa, chiar şi în Statele Unite.

Este ceea ce le-a transmis preşedintele instituţiei, Hubert Thuma, jurnaliştilor televiziunii publice din Germania, ARD, într-un interviu în limba germană” arată site-ul acestei televiziuni.

Metropola TV, televiziune deținută de Consiliul Local Voluntari prin intermediul firmei Publivol Creativ, a fost sancționată pentru emisiunile realizate de Mădălin Ionescu în februarie și martie: postul a fost sancționat cu „somație publică” pentru o serie de emisiuni cu anti-vaxxeri celebri, precum Monica Pop, Adina Alberts sau Florin Zamfirescu.

În septembrie 2020, postul a fost sancționat de CNA pentru servilismul unui moderator în fața Gabrielei Firea, soția primarului Pandele.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanțe, în 2020, Publivol Creativ a avut 43 de angajați și o pierdere de puțin peste trei milioane de lei.

Metropola TV are ca principali acționari Consiliul Local Voluntari și FC Voluntari.

Share