home POLITICA Meleşcanu la MAE. Altă Mărie, aceeaşi caşchetă

Meleşcanu la MAE. Altă Mărie, aceeaşi caşchetă

Share

Meleşcanu l-a înlocuit astăzi pe Titus Corlăţean în funcţia de ministru de Externe, după ce Corlăţean şi-a dat demisia. Aşa că am scăpat de emulul lui Adrian “Bombonel” Năstase şi am dat de vărul său culturnic şi zaharisit.

Meleşcanu, zis “Meleşcaşcanu‘” în cercurile iniţiaţilor în politichia dâmboviţeană, a fost intervievat telefonic de excelenta profesionistă Marinela Mititelu de la Realitatea TV şi n-a spus nimic clar, în afară de un anemic “voi face tot ce mi se cere”.

Oricât de multă ură a canalizat pe el Titus Corlăţean în ultimele zile, după dezastrul din diaspora, de la primul tur, el este doar ţapul ispăşitor al sistemului mafiot al lui Ponta, care este marele rău.

Pe vremea Sultanatului Adrian Năstase, existau doi “golden boys” la MAE, prezentaţi presei ca băieţi curaţi, neatinşi de filoxera comunistoidă, viitori politicieni de vârf: Bogdan Aurescu şi Titus Corlăţean.

Bogdan a avut inteligenţa şi, probabil, oportunitatea să intre pe un domeniu care deocamdată îl fereşte de politica nenorocită a PSD şi e un excelent profesionist, recunoscut pentru felul în care a susţinut la Haga cauza României în ceea ce priveşte platoul continental, în litigiul cu Ucraina.

Titus e un tip cu o personalitate mai ştearsă, profund impregnat de spiritul lui Bombonel (în timp ce vorbeşte, probabil fără să-şi dea seama, face şi cu ochiul ca magistrul lui), care a fost pus să plătească oalele sparte la MAE, după primul tur al alegerilor.

Acum iepurele Corlăţean e compromis, a obosit, deci e retras. În locul său a fost adus un iepuroi călit în lupte grele, care a mimat ani în şir, în relaţiile cu Occidentul, că e european, fiind în realitate un reprezentant tipic al diplomaţiei securistoid-postcomuniste româneşti de după 1990.

Face parte din sistem. Nu va acţiona în nici un fel altfel decât cum i se spune şi oricum, chiar dacă ar exista voinţă politică pentru a se suplimenta judicios numărul de secţii de votare, de cabine de vot şi de ştampile, nu mai este decât foarte puţin timp pentru o asemenea revoluţie şi trebuie o organizare draconică pentru a implementa sistemul în doar câteva zile, câte au mai rămas.

În plus, PSD pare a fi interesat mai curând să instituţionalizeze stoparea votului. În loc să suplimenteze secţiile de votare, cabinele de vot şi ştampilele, a trimis 800 de funcţionari din centrala MAE, care mai mult vor încurca probabil lucurile, bâzâind inutil prin jurul votanţilor stând la cozi ore-n şir.

În acest timp, echipe de câte 18 huligani, trimişi de Ghiţă cu misiune, vor provoca scandal, justificând intervenţia poliţiei locale şi intoxicările încercate de MAE, care vor spune: Aţi văzut? Ăia care voiau să voteze nu sunt românii noştri, ci acei “les caseurs” plătiţi să spargă şi să rupă, despre care vorbea Stanoevici.

Şi cu asta, cred ei, pesediştii, vor fi rezolvat problema. Sistemul lor, în loc să se adapteze, se rigidizează. Vor crea astfel o problemă şi mai mare, iar revolta românilor din ţară şi din diaspora se va amplifica. Şi-atunci să te ţiii…

Share