home EVENIMENT, POLITICA, SPORT Meciul Germania – Olanda, anulat înainte să înceapă

Meciul Germania – Olanda, anulat înainte să înceapă

Share

Meciul de fotbal amical dintre Germania și Olanda, de la Hanovra, a fost anulat acum, la mai puțin de două ore înainte de începere, de teama unui atac cu bombă, a anunţat poliția germană. Cancelarul german Angela Merkel a fost evacuat din stadion, unde ar fi urmat să asiste la meci.

Lângă stadion, într-o dubă camuflată în ambulanţă, a fost găsit explozibil. Un obiect suspect a fost găsit lângă Gara Hanovra. Poliţia germană a evacuat marţi seara TUI Arena, în Expo Plaza 7, unde trebuia să aibă loc un concert Söhne Mannheims, o trupă PopRock germană.

Volker Kluwe, şeful Poliţiei din Hanovra, a spus televiziunii de stat ARD că autoritățile au luat în serios indiciile privind un atac planificat cu explozibili. El nu a dat detalii.

Spectatorii care se aflau deja pe stadion la momentul anulării au fost rugaţi să părăsească arena fără panică.

, a declarat şeful Poliției.

După atacurile de vineri din Paris, din timpul meciul amical Franţa – Germania, măsurile de securitate din Hanovra au fost mărite. Cancelarul german Angela Merkel a stabilit o întâlnire cu vicecancelarul Sigmar Gabriel și cu miniștri ei.

Am fost redirecționaţi din drumul nostru spre stadion și suntem acum într-o zonă sigură.

, a declarat purtătorul de cuvânt al Naţionalei Germaniei, Jens Grittner, pe Twitter, care a adaăugat: “Nu putem spune mai multe în acest moment.“.

Doi miniștri olandezi care urmau să asiste la meci, ministrul Apărării Jeanine Hennes și cel al Sănătăţii și Sportului, Edith Schippers, au plecat de la stadion, care este cam cât National Arena din Bucureşti – 49.000 de locuri.

Campioni mondiali nu au vrut de la bun început ca jocul de stăzi să continue, după ce au jucat tot meciul împotriva Franței, la Paris, vineri, sub un val de atacuri teoriste în care au murit 129 de oameni.

Cei 80 de germani, inclusiv jucătorii Naţionalei, antrenorii și personalul, au petrecut noaptea în vestiarele Stade de France, înainte de a se deplasa spre aeroport sâmbătă.

Share