home ECONOMIE, EVENIMENT Matache în vizită de lucru la autostrada plutitoare

Matache în vizită de lucru la autostrada plutitoare

Share

După ce a început demolarea tronsonului plutitor de autostradă, ministrul Transporturilor a vizitat dezastrul. Luni, a convocat constuctorul Salini Impregilo, să lustruiască holurile MT cu domniile lor.

În comunicatul furnizat de Ministerul Transporturilor, ni se spune că Matache “a efectuat o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Sibiu – Orăştie”.

· descarcă aici comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor

Ceafa fântânarului Matache la Aciliu.
Ceafa fântânarului Matache la Aciliu.

Iulian Matache spune că “trebuie să ştim exact ce este acolo (n.n.: acolo, sub autostradă), avem nevoie de expertize serioase, de studii geologice (n.n.: până acum s-au făcut expertize neserioase?), şi vreau ca de data aceasta să avem o soluţie corectă şi definitivă (n.n.: să fie, dar pe banii responsabililor pentru acest dezastru, de la Ponta pân la Nistru, de la Neaga pân la Tisa).”.

Mai jos, comunicatul integral al Ministerului Transporturilor:

===

Joi, 15.10.2015, Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a efectuat o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie.
“Am vrut să văd personal cum stau lucrurile pe Sibiu-Orăştie. Sper ca, aşa cum a anunţat şi CNADNR, să fie vorba de greşeli de execuţie care să fie remediate cât mai repede şi cât mai responsabil, de data aceasta. Ştiu că demolarea nu este ce ne doream, însă pentru siguranţa autostrăzii, pentru siguranţa oamenilor, trebuie să ştim exact ce este acolo, avem nevoie de expertize serioase, de studii geologice, şi vreau ca de data aceasta să avem o soluţie corectă şi definitivă.
Am convocat proiectantul autostrăzii, luni, la Bucureşti. Vreau o analiză a situaţiei şi vreau soluţii. După adoptarea soluţiilor, vreau un calendar care să fie respectat cu stricteţe pentru că şi aşa am pierdut deja mult. Asta din punct de vedere tehnic.
În acelaşi timp, am dispus un control, dupa cum cunoaşteţi. Aştept raportul Corpului de Control, urmând să luăm masurile care se impun şi vom merge cu acestea până la capăt.
Astăzi vorbim de Sibiu-Orăştie, un caz concret, dar trebuie să recunoaştem că probleme mai sunt şi la celelelalte proiecte/şantiere. Lucrând strict pe acest domeniu, am constatat deficienţe, neconcordanţe, termene nejustificat de lungi, proceduri şi normative greoaie care nu se mai adaptează la situaţia actuală. Toate acestea au îngreunat obţinerea avizelor, autorizaţiilor necesare unui proiect. Absorbţia fondurilor europene pe POS T nu a fost de 100% şi din acest motiv.
Ca să nu ma avem aceste probleme pentru POIM voi propune în Guvern un Memorandum prin care, împreună cu toate ministerele implicate, să reuşim o revizuire şi o corelare a pachetului legislativ necesar desfăşurarii în bune condiţii a proiectelor de infrastructură. De asemenea, pentru că eu, personal, consider importante opiniile şi ideile pe care societatea civilă, specialiştii, presa, ni le vor transmite, voi pune în dezbatere publică prevederile şi modificările propuse”, a declarat Ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Biroul de presă al MT

Citeşte şi
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei din Cabinetul PSD-ALDE, cunoscută ca groparul Reformei Miclea-Funeriu, a fost pusă
Huiduit copios şi avertizat să nu mai calce prin oraş, Codrin Ştefănescu a ţinut să
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au dus cu încredere într-un fel de vizită de lucru
Proteste de amploare au avut loc, aşa cum am anunţat, în mai multe oraşe din
Intre realitatea imperiala a comunistului Mihail Sergheevici Gorbaciov si imaginea pro-europeana a popularului Gorby exista
~profa lui Borbely de doctorat in spaga~directorul CFR Calatori, demis de Biagiu~Italia mai riscanta decat
Mărturie incredibilă. În decembrie 1989, Dan Iosif ar fi plătit oameni care să tragă cu
Boc crede ca tancurile au motoare cu reactie: daca ele nu sunt deranjate de nisipul
Facandu-se ca accepta ca a pierdut pariul cu Radu Berceanu, Mircea Badea a incercat defapt
După cum aţi aflat deja, probabil, noul redactor-şef al Cotidianului este Oana Stănciulescu. Două întrebări
Share