MARTOR ISTORIC: A murit Mihai Chitac

Share

A incetat din viata Mihai Chitac, unul dintre militarii de rang inalt acuzati pentru crimele faptuite in prima parte a Revolutiei din decembrie 1989, pana cand aceasta a fost confiscata de catre conspiratorii din Frontul Salvarii Nationale, in frunte cu Ion Iliescu. Am fi preferat sa fie in viata Calin Nemes.

FOTO: Europa FM

Dupa saptamani de pregatiri intense, Opozitia reactionara, aliata cu sindicatele, a ratat inca o incercare, miercuri, 27 octombrie, de a concerta o miscare de strada de amploare, cu reusita unei motiuni de cenzura in Parlament.

O a doua motiune va fi prezentata de Opozitie in aceasta saptamana, probabil cu si mai mici sorti de succes. Cabinetele Boc isi continua existenta agitata de dupa legislativele din toamna anului 2008.

Principala caracteristica a acestor motiuni este ca, dincolo de subiectul formal-punctual al actiunii parlamentare a coalitiei, scopul unic este rasturnarea Executivului.

Incercare a Fondului Monetar International de a pune jugul pe Romania mai bine, actionand pe post de brat motor al bancilor transnationale. Acestea contesta OUG 50, ce le dezavantajeaza, aparand interesele creditatilor romani. Deocamdata aflam tot felul de lucruri interesante despre rezultatul negocierilor, mai putin ce s-a stabilit in privinta OUG 50. Ramane cum vor romanii, ori s-a cazut la pace cu FMI sa fie avantajate in continuare bancile de retail?

Share