home CORUPTIE, POLITICA Marius Oprescu, liderul PSD Olt, lângă interlopul Bercea Mondial VIDEO

Marius Oprescu, liderul PSD Olt, lângă interlopul Bercea Mondial VIDEO

Share

Marius Oprescu, omul de lângă intelopul Bercea Mondial, este nimeni altul decât președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul lui Paul Stănescu, fratele de arme al lui Liviu Dragnea, azi la puşcărie.

Pe 28 07 2009, în sala de şedinţe a CJ Olt, interlopul Bercea Mondial a fost instalat de regele ţiganilor, Florin Cioabă, ,,preşedinte al Romilor din România, La şedinţă, în dreapta lui Bercea Mondial, a fost prezent şi noul președinte al PSD Olt, Marius Oprescu, care a adus în sală un mare număr de romi, susţinători ai interlopului.

Marius Oprescu a fost acuzat că a făcut presiuni asupra medicilor, după ce a rănit patru oameni cu mașina de serviciu

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost înscăunat la începutul acestui an șef al PSD Olt, cu binecuvântarea baronului PSD Paul Stănescu. Oprescu, noul lider al social-democraților din Olt, este un personaj controversat în județ din cauza acuzațiilor că ar fi vrut să mușamalizeze un scandal, în 2013.

La acel moment, el al lovit cu mașina de serviciu de la CJ Olt – o Toyota Hilux – o căruță nesemnalizată încărcată cu lemne, rănind patru persoane, printre care și un adult care a murit după trei săptămâni.

Avocatul familiei bărbatului decedat a susținut la acel moment că Marius Oprescu a încercat mușamalizarea cazului și a acuzat Spitalul de Urgență din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi respectat protocolul medical.

Medicul legist Sorin Lesnic a declarat că a fost obligat să schimbe raportul privind cauza morţii uneia dintre victimele accidentului de maşină produs de Oprescu, vicepreşedinte al CJ Olt la acel moment.

Medicul legist a declarat că a fost amenințat și împiedicat să obțină datele de care avea nevoie, chiar de către conducerea spitalului, fiind nevoie de intervenția poliției.

Legistul a spus că există suspiciuni că sângele care a fost recoltat în seara accidentului nu i-ar aparține lui Marius Oprescu, iar noile probe recoltate după două zile au fost trimise la Institutul Mina Minovici, din București.

Oprescu a acuzat la acel moment faptul că „se încearcă fabricarea unui dosar” împotriva sa, motiv pentru care, imediat ce a aflat de decesul unei dintre victime, i-a solicitat procurorului de caz, prin intermediului avocatului, „ca autopsia probelor de laborator sa se faca la institutul Mina Minovici, pe cheltuiala mea”.

În cele din urmă, Oprescu a fost achitat de justiție, Curtea de Apel Craiova achitându-l definitiv pentru acuzația de ucidere din culpă.

În august 2019, în plin scandal public legat de dubla crimă din Caracal, publicația Gazeta Nouă din Olt, apropiată de Marius Oprescu, lansa informația potrivit căreia Gheorghe Dincă, suspectul în cazul celor două crime, ar fi fost cercetat într-un dosar pentru că oferea fete militarilor americani din Deveselu. DIICOT a dezmințit oficial.

Timecode 01.20:

Share