home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Marilena Rotaru se autodenunţă, ironică, ca participant la lovitura de stat din 10 august

Marilena Rotaru se autodenunţă, ironică, ca participant la lovitura de stat din 10 august

Share

Jurnalistul indepedent şi realizatorul de televiziune Marilena Rotaru scrie pe Facebook un autodenunţ. Într-o postare ironică adresată Jandarmeriei Române, aceasta îşi recunoaşte faptele: a apărat democraţia şi statul de drept.

Regele arestat! Acuzaţii grave la adresa Casei Regale de România!

Marilena Rotaru: Am aruncat grenade scrise şi vocale

Către Jandarmeria Română
Autodenunț
Declar că în ziua de 10 August 2018, între orele 18 – 22, am participat la lovitura de stat din Piața Victoriei, strigând arme de război ca: ”Demisia!”, ”Hoții”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos Guvernul!”și alte emisii vocale inspirate din activitatea guvernului și a coaliției de guvernământ.

Declar că mi-am exersat, pe grupuri din ce în ce mai mari, posibilitățile vocale, că am fotografiat numeroase persoane (tineri, maturi, bătrâni, femei, bărbați, copii, pe picioarele lor sau imobilizați în cărucioare, precum și o mulțime de rase de câini) participante la aceeași lovitură de stat, aruncând către clădirea guvernului o mare varietate de petarde și grenade scrise și vocale, care, pe orice om cu un minim bun simț (a nu se înțelege pesedist) l-ar fi făcut să demisioneze urgent.

Plecând de la Girafă către Calea Victoriei, scandând același armament din propria dotare, dar și altele plagiate (recunosc!) adhoc, din mulțimea parcă mai inspirată decât mine, am constatat că plâng fără emoții și tușesc fără răceală.

Apropiindu-mă de străzile din spatele Palatului Victoria (vechiul cartier bucureștean Bonaparte, al capitalelor) am reușit să număr printre lacrimile care-mi întunecau și usturau privirea, vreo optzeci de mașini pline cu jandarmi. În loc să smulg o bordură și s-o arunc în ei, m-am așezat pe ea, să-mi continui plânsul și tusea.

Către miezul nopții am văzut la televizor agresiunea jandarmilor asupra manifestanților pașnici. Spitalele s-au umplut de răniți. Cineva a murit. Altcuiva i s-a extras un glonte din picior. La 33 de zile de la acel 10 august, după câteva nopți în care am luptat cu respirația, îmi dau seama că singurele domenii în care în România s-a atins perfecțiunea sunt hoția și minciuna! Lovitura noastră n-a reușit! A voastră, da! Contra statului și a poporului român!

Share