home CORUPTIE, POLITICA Marian Oprişan e disperat. Iar zăngăne cătuşele prin Vrancea!

Marian Oprişan e disperat. Iar zăngăne cătuşele prin Vrancea!

Share

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a afirmat ca verificarile pe care le face Ministerul Dezvoltarii la proiectele PNDL sunt ilegale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ministrul Ion Stefan este incompetent si incapabil. Ion Stefan a comentat: ” Daca pesedistii se arata deranjati de corectitudine, asta inseamna ca facem bine ceea ce facem”.

Marian Oprisan, care este presedintele PSD Vrancea, a declarat, luni, ca nu este de acord cu controalele dispuse de ministrul Dezvoltarii la proiectele PNDL, spunand chiar ca aceste verificari sunt ilegale.

”Daca pesedistii urla ca din gura de sarpe si arunca in stanga si-n dreapta cu acuzatii si lamentari penibile, iarasi este bine si inseamna ca transparenta in decizii si in modul in care se cheltuieste banul public, pe care si eu mi-o asum in fruntea MLPDA, este cea mai buna decizie. Cu oricata forta ar protesta domnul presedinte, vremelnic, al CJ Vrancea, Marian Oprisan, ca nu am fost de acord sa fac plati suspecte pentru lucrari derulate prin PNDL, realitatea din teren imi da dreptate. «Gaselnitele» si «povestile inventate», de care ma acuza Oprisan, sunt batute de departe de realitatea din teren. Sau de spoielile de pe strazile pentru care, in Focsani, se cereau plati integrale de catre colegul si urmasul lui Marian Oprisan in ale social-democratiei si altele”, a scris Ion Stefan pe Facebook.

Acesta publica fotografii cu problemele gasite pe undele santiere.

”Stimati focsaneni, daca in casa dumneavoastra s-ar face niste lucrari de modernizare, iar rezultatul ar fi cel din pozele de mai jos, cati dintre dumneavoastra ati fi fost de acord sa platiti mesterul?

Oare de ce nu au stat edilii pesede din Focsani zi lumina pe strazile pe care s-a lucrat pentru a fi siguri ca lucrarile sunt calitative si nu facute in bataie de joc?! Da, PNDL este inventat de PSD, insa eu nu sunt dispus sa merg pe aceeasi reteta a bataii de joc la adresa banului public si de sfidare a cetateanului si sa fac asemeni guvernelor PSD, adica sa decontez lucrari neefectuate, care nu corespund realitatii din teren”, a mai scris Ion Stefan.

Acesta precizeaza ca Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, republicata, precizeaza foarte clar cine are atributii in control: (1) Controlul de stat al calitatii in constructii cuprinde inspectii la investitori, la unitatile de proiectare, de executie, de exploatare si de postutilizare a constructiilor, privind existenta si respectarea sistemului calitatii in constructii. (2) Controlul de stat al calitatii in constructii se exercita de catre Inspectoratul de Stat in Constructii – I.S.C., care raspunde din punct de vedere tehnic de executarea controlului statului cu privire la aplicarea unitara a prevederilor legale in domeniul calitatii constructiilor”.

Ministerul Lucrarilor Publice Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) anunta ca au fost verificate, in perioada 26 noiembrie – 11 decembrie, peste 3.000 de solicitari prin Programul national de dezvoltare locala (PNDL), fiind gasite mai multe neconcordante intre situatia din teren si cea din hartii. In urma verificarilor, vor fi oprite de la plata peste 146 de milioane lei pentru 187 de solicitari pentru proiecte dn 11 judete.

Obiective de investitii cu problemesunt in judetele Braila, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Neamt, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

Share