Marian Godină îl trolează pe Sorin Cîmpeanu. “A colaborat cu mine la cele două cărți, dar inițial nu l-am trecut și pe el”

Share

Marian Godină susţine ironic că a colaborat “cu mine la cele două cărți, dar inițial nu l-am trecut și pe el”.

Polițistul și scriitorul Marian Godină l-a trolat pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, aflat în mijlocul unui scandal.

Totul, după ce Emilia Șercan a scris că acesta ar fi plagiat în anul 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru al Educației, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul.

Ca răspuns la acuzații, Cîmpeanu a publicat pe pagina sa de Facebook o „mărturie edificatoare” semnată de Ioan Pleşa, unul dintre profesorii universitari al căror nume este acuzat că l-a înlocuit într-un curs.

La scurt timp, jurnalista Emilia Șercan a venit, tot pe Facebook, cu o postare în care demontează, punct cu punct, scrisoarea publicată de ministrul Educației.

După acestea a venit și postarea ironică a lui Marian Godină, însoțită de imagini cu două cărți ale sale. Ambele fotografii sunt modificate astfel încât la autor să nu mai apară Marian Godină, ci Sorin Cîmpeanu, iar capul ministrului Educației în loc de cel al polițistului.

Ce scrie Godină, în mesajul care însoțește imaginile:

Acuze demontate și de această dată

Scrisoare publică

Observ cu profundă îndurerare că în spațiul public îi sunt aduse acuzații de plagiat ministrului Cimpeanu, fiind acuzat că s-a trecut drept autor pe două dintre cărțile mele.

Adevărul e că domnul Cimpeanu a colaborat cu mine la cele două cărți, dar inițial nu l-am trecut și pe el ca autor. Doar așa… ca să râd de el.

Apoi, mi s-a făcut milă de el, mai ales că a ajuns ministru, și i-am dat voie să fie și el autor. Acum văd că el nu m-a mai trecut pe mine și s-a trecut doar pe el.

Dar îl iert. Îi dau eu voie să fie autor.

Share