home EVENIMENT, POLITICA Marian Ceauşescu i-a făcut plângere penală, indirect, lui Marcel Ciolacu

Marian Ceauşescu i-a făcut plângere penală, indirect, lui Marcel Ciolacu

Share

Marian Ceauşescu, protestatarul care pe adevăratul său nume este Marian Moroşanu, i-a făcut plângere penală lui Marcel Ciolacu pentru că ar fi obţinut ilegal certificat de revoluţionar.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta ar fi, penal, infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, când a primit certificat de Luptător cu Rol Determinant la Revoluţia din 1989.

Plângerea îl vizează pe fostul secretar de stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Laurenţiu Coca (PSD). Marian Moroşanu arată cum a fost încălcată legea, în cazul obţinerii de către Ciolacu a certificatului de revoluţionar.

El subliniază că în oraşul Buzău, până la fugă dictatorului Ceauşescu, nu au existat răniţi, reţinuţi sau morţi, prin urmare Ciolacu nu putea să obţină certificat de revoluţionar în condiţiile legii.

„Pentru domnul Ciolacu Marcel Eugen se comite un grav abuz în serviciu în sensul că acesta nu a fost până la data de 22.12.2019 orele 12,10 în Palatul Comunal – singurul obiectiv de importanţă deosebită din localitatea Buzău. În ceea ce priveşte oraşul Buzău, exista răspuns de la Secţia Parchetelor Militare ca în oraşul Buzău nu au fost morţi, răniţi şi/sau reţinuţi”, arata Moroşanu.

În baza certificatului de revoluţionar, Ciolacu a obţinut un hectar de teren pe raza comunei buzoiene Săpoca, pe care ulterior l-a vândut. La anului 2019, el a depus cerere pentru a obţine şi titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluţiei Romane”. Acesta vine la pachet cu o indemnizaţie lunară de 2.000 de lei.

Share