home CORUPTIE, POLITICA Maria Grapini va duce la Bruxelles poze cu Sorina Pintea-n cătuşe

Maria Grapini va duce la Bruxelles poze cu Sorina Pintea-n cătuşe

Share

Europarlamentarul PSD Maria Grapini anunţă că va lua cuvântul în Parlamentul European, pentru a denunţa abuzurile din România, în legătură cu Sorina Pintea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea a menţionat că le-a scris şi liderilor UE, şefei Comisiei Europene. Ursula von der Leyen şi preşedintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli.

„Am fost în Comisia LIBE timp de cinci ani, în Parlamentul European, s-a indicat acolo să nu se folosească arestare preventivă decât în cazul infracţiunilor cu violenţă. Să se facă metode alternative, ne-au pus să vizităm puşcarii în toate statele membre.

Pe lângă faptul că e bolnavă, nu a avut niciun motiv să o încătuşeze, nu a avut nicun motiv să o ţină în arest preventiv, pentru că nu au avut dovada că e vinovată

Eu am făcut o scrisoare doamnei preşedinte a Comisiei Europene şi preşedintelui Parlamentului European şi la Strasbourg m-am iscris luni să iau cuvântul pe acest caz. Am făcut un apel public să primesc poze cu cătuşele, cum plânge, cum are fata tumefiată că-i bolnavă şi le voi prezenta în Parlamentul European”, a anunţat Grapini, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

În premieră după ce a fost arestată, Sorina Pintea a transmis un mesaj pe pagina ei de Facebook în care afirmă că „umilirea şi tortură umană trebuie să dispară din ochii romanilor, europenilor, oamenilor!”.

Share