Marcel Ciolacu vrea în topul “Politicieni agramaţi-viteză”

Share

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ia la trântă limba română cu fiecare ocazie care îi iese în cale. Şi e bun luptător…

În timpul unui discurs, liderul PSD Marcel Ciolacu şi-a scos masca de protecţie, la pupitrul Parlamentului, în timp ce PSD îi acuză pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, de nepurtarea măştii, pe holurile Parlamentului, respectiv la o deplasare umanitară, în mediul rural.

Ciolacu nu a fost în stare să citească, în alocuţiunea sa, cuvântul „ireversibil”, într-o declarație din plenul Camerei Deputaților, prin care PSD s-a distanţat de atacul rasist la actriţa Maia Morgenstern.

Ciolacu s-a poticnit de mai multe ori, primul cuvand greu de care s-a lovit fiind „exacerbare”. După ce l-a pronunțat cu dificultate, liderul PSD s-a împiedicat rău de cuvântul „ireversibil”, pe care nu a fost în stare să îl citească în integralitate, ieșind astfel doar „versibil”.

În afară de aceasta, este de remarcat şi reinventarea felului în care se accentuează cuvântul “furia”, care, crede Ciolacu, nu e cu accent pe prima, ci pe a doua silabă. Marcel Ciolacu a avut însă, de-a lungul timpului, numeroase ieșiri agramate.

„Au ales calea cea mai josnică de a face politică, respectiv minciuna și plățile de bani directe care (pe care – n.r.) dacă le-ar fi făcut Sorin Grindeanu l-ar fi arestat după (de pe, bine că nu a spus “dupe” – n.r.) scaunul de prim-ministru”, a declarat Ciolacu la Zalău, în urmă cu câteva luni.

Pe de altă parte, Ciolacu îi face „proști” pe premier și pe miniștrii săi, astfel:

„Domnule prim-ministru, ați venit ca și ieri cu aceeași placă, atunci când nu au argumente vii și jignești și încerci prin țipete să acoperi de fapt acest buget al austerității. Tatăl meu, domnule Cîţu, dacă puteți fi atent, Dumnezeu să îl ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră, avea o vorbă – Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână”, a afirmat Marcel Ciolacu, la dezbaterea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Share