Marcel Ciolacu: Mor oamenii cu zile şi de la Iohannis ne vine ura!

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îl ceartă pe preşedintele Iohannis pentru că a atacat politic PSD şi susţine că actuala guvernare este de vină că mor oameni cu zile.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Atunci când PNL guvernează prost, nu ştie să facă altceva decât să atace PSD. Dar din ce în ce mai mulţi romani văd adevărul: PNL guvernează haotic şi fără niciun plan economic. Nu testează populaţia, nu cumpără echipamente şi din cauza asta mor oameni cu zile. Suceava este doar un exemplu.

În ultimele două săptămâni toate partidele politice au cerut în mod repetat un dialog cu Guvernul şi Preşedintele Iohannis. Răspunsul l-am primit astăzi, printr-un atac politic. Un atac lipsit de argumente care a venit chiar în mijlocul unei pandemii unde mor din ce în ce mai mulţi romani. V-am votat un Guvern cu puteri depline nu ca să vă ocupaţi de atacuri politice.

Aveţi guvernul vostru că să apăraţi sănătatea romanilor, să aveţi grijă de veniturile lor, de locurile lor de muncă, de mâncarea pe care doresc să o pună pe masa de aceste sfinte sărbători. Dar nici măcar în aceste condiţii de criză când trebuie să fim uniţi, nici măcar acum în preajma Paştelui nu vedem decât dezbinare şi ura venind atât de la Preşedintele Iohannis cât şi de la Guvernul PNL!

Astăzi în Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu îşi face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor şi de veniturile lor. Dar am votat Decretul în forma venită de la Preşedinte pentru că ne preocupă sănătatea românilor şi faptul că trebuie să trecem împreună peste această criză.

Am pus unele condiţii care sunt absolut normale: Guvernul şi Preşedintele Iohannis trebuie să respecte Constituţia chiar şi în starea de urgenţă. Dacă transparenţa sau democraţia reprezintă o povară atât de mare pentru PNL, atunci cred cu tărie că ne îndreptăm într-o direcţie complet greşită.

(…) M-aş fi aşteptat ca în Săptămâna Mare, în plină criză, să văd un preşedinte al tuturor românilor, nu un preşedinte doar al PNL. Chiar şi aşa, îmi menţin dorinţa de dialog cu toate partidele politice, cu Guvernul şi cu Preşedinţia, pentru că sănătatea romanilor e mai importantă decât luptele politice”, a declarat Ciolacu, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

Share