Marcel Ciolacu, liderul PSD, a descoperit criza economică

Share

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a descoperit criza economică. Până acum, PSD a provocat criză economică, pe cât i-a stat în putinţă.

PSD s-a comportat ani în şir ca o operaţiune sub steag fals a Rusiei, inducând criză economică şi făcând apoi multiple şi complexe fandări propagandisstice, pentru a-şi cosmetiza operaţiunea destructivă, în ochii opiniei publice.

Banalităţi cunoscute:

„Este posibil să avem şi o criză economică, fără doar şi poate. Am avut şi cu comisarul european pe economie o discuţie, şi pe cifre, domnia sa a fost şi prim-ministrul Italiei şi era updatat la toate cifrele europene”.

Prostii:

“Riscul major este să vedem de unde va veni această criză.”

Cum adică, ce risc major este să vedem de unde va veni această criză? Apoi:

“Nu România va declanşa o criză economică, este evident. Sunt ţările cele mai apropiate de zona de conflict, sunt cele mai afectate, ţinând cont de tranzitul refugiaţilor şi de ce se întâmplă.”

Evident, un factor de input la criza economică următoare, la puseul ce urmează, mai bine zis, este războiul din Ucraina. Dar există şi un factor intern.

Azi, România este slăbită fiscal-bugetar de operaţiunile destructive făcute de PSD (pomenile electorale, OUG 114 sunt doar două exemple posibile), în timpul anilor 2017 – 2019, când a guvernat, distrugând sursele de venit la buget şi mărind cheltuielile, aşa cum face şi acum, de când frâna în calea iresponsabilităţii bugetare, reprezentată de Florin Cîţu, a fost înlăturată.

Urmează o asumpţiune corectă:

“Marele nostru noroc este că noi ne-am învăţat istoric de mult lecţia cu Rusia şi nu suntem atât de dependenţi pe cât s-a crezut de resursele de gaze, în primul rând, şi de petrol, la energie electrică chiar deloc. Exista o dependenţă – nu numai a României, a Europei – de Ucraina în zona de materiale de construcţii, în zona de îngrăşăminte. Sunt mai multe în acest moment de văzut.”

Şi o alta parţial corectă:

„În Europa, numai o țară industrializată puternic, cum e Germania, poate să declanșeze o criză.”

Da, o recesiune în Germania poate să ducă în criză toată Europa, dar nu este acesta singurul factor declanşator al unei crize. Nu Germania a declanşat coronacriza, şi totuşi aceasta a indus o criză în UE.

Share