home CORUPTIE, POLITICA Marcel Ciolacu îi cere astăzi scuze lui Frans Timmermans

Marcel Ciolacu îi cere astăzi scuze lui Frans Timmermans

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de lucru astăzi, la Bruxelles, prilej cu care se va întâlni cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, şi cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, anunţa un comunicat al PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ciolacu se va întâlni şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

„Îmi doresc şi cred că este o necesitate ca PSD să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european. Trebuie să ne reconectăm la Europa. Este nevoie să reluăm dialogul şi să consolidăm relaţia cu prietenii şi cu partenerii din familia noastră europeană. Acesta este drumul PSD, acesta este drumul României! PSD trebuie să revină la masa dialogului european şi să nu ne mai întoarcem la atitudini închise, neconstructive şi fără finalitate. Avem obligaţia să facem acest lucru. Trebuie să pledăm cu demnitate, dar şi cu înţelepciune pentru interesele ţării noastre, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Biroului de presă al PSD.

În urmă cu două săptămâni, Ciolacu anunţa, în urma unei şedinţe CEx, că îi va cere scuze lui Timmermans, în numele PSD.

„În cazul în care PSD în anumite momente nu a avut o comunicare sau a ajuns la anumite relaţii tensionate, atât cu domnul Timmermans, cât şi cu domnul Stanishev, eu o să-mi cer scuze, ca şi preşedinte interimar, nu am nicio reţinere. În perioada următoare am să fac o deplasare la Bruxelles unde o să am discuţii cu mai mulţi socialişti europeni, inclusiv cu persoanele invocate mai devreme”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PEŞ), Serghei Stanişev, a anunţat, în 11 aprilie 2019, îngheţarea relaţiilor cu PSD, exprimând îngrijorări legate de situaţia statului de drept în România.

Share