Marcel Ciolacu, demisia! PNL a câştigat fără dubiu alegerile locale

Share

În pofida propagandei pe care o face acum, cu surle şi trâmbiţe, cifrele vorbesc singure. Marcel Ciolacu, liderul actual PSD, a dus partidul în picaj.

Sociologul Mircea Kivu prezintă un grafic privind votul politic la alegerile locale, din care rezultă că PNL a câștigat acest scrutin la o diferenţă de 4% față de PSD. Ciolacu însă continuă să susțină că PSD este câștigătorul.

Din graficul prezentat de Mircea Kivu, după includerea în calcul a voturilor exprimate pentru alianțele electorale, rezultă că PNL a obținut 32,4%, în timp ce PSD are 28,9%.

Marcel Ciolacu a afirmat, înainte de alegerile locale, că ținta sa este că PSD să scoată un scor de peste 30%. Ciolacu continuă să susțînă și în prezent că, de fapt, PSD a câștigat alegerile locale.

„Am câștigat alegerile locale, partidul are capacitatea să se unească în continuare și să câștige și alegerile parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu zilele trecute, la RTV.

Ciolacu a afirmat că și-a atins obiectivul propus pentru alegerile locale și anunță că planul categoric al PSD este acela de a câștiga alegerile parlamentare cu un scor de peste 30%, bazându-se pe scorul obținut la locale, care ar fi în jur de 31%.

„Este al treilea scor din istoria PSD, cu 3 în față la alegerile locale. Dacă vrem să fim corecți, ne raportăm la traseul pe care l-a avut partidul în aceste ultimele trei alegeri și vom vedea că este cu adevărat un câștig imens pentru PSD.

Eu cel puțîn ceea ce mi-am asumat mi-am îndeplinit: avem cel mai mare număr de consilii județene, avem cel mai mare număr de aleși primari și automat și aleși locali și avem cu 3 în față. Sunt premisele că va fi o bătălie interesantă pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat liderul PSD.

Luni, Ciolacu a continuat să susțînă că PSD a câștigat. „Ne vom organiza să fim primul partid din România în continuare, că și la locale”, a declarat Ciolacu.

Share