home POLITICA Manifestaţii anti-Trump furioase au loc în toată America

Manifestaţii anti-Trump furioase au loc în toată America

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mai multe manifestaţii anti-Trump au avut loc, la care au participat mii de persoane, în mare parte studenți. Ei şi-au exprimat furia față de alegerea lui Donald Trump președinte al țării.

La Los Angeles, sute de studenți au defilat în campusul Universității UCLA. Ei au afişat pancarte: ”Abandonați-l pe Trump!” și ”Iubirea zdrobește ura”. De la anunțul victoriei-surpriză a miliardarului, în acest campus au avut loc primele proteste.

În San Francisco, 1.000 de tineri, mai ales liceeni, au mărșălui din cartierul financiar spre Primărie. Ei au scandat ”Acesta nu e președintele meu!” și au blocat circulația.

Manifestaţii anti-Trump şi în Baltimore

Mii de studenți și-au exprimat nemulțumirea în nordul Californiei, inclusiv în Napa și Hayward. La New York, 200 de manifestanți anti-Trump s-au reunit în Washington Square, Greenwich Village.

Alte câteva sute de persoane au protestat în Baltimore. Manifestații ale studenților au avut loc și în Texas. În Portland (Oregon), poliția a calificat demonstrațiile drept o revoltă. Unii protestatari s-au înarmat cu pietre de pe un șantier.

Cel puțin 19 mașini au fost avariate de protestatari în cartierul Pearl din Portland.  În Denver, circa 2.000 de persoane au ieșit de asemenea în stradă, conform Agerpres.

Trump acuză presa că incită la proteste

Donald Trump a acuzat joi seară mass media în cea mai fesenistă manieră. El a sugerat că aceştia sunt plătiţi, scriind despre “protestatari profesionişti”.

Într-o postare de pe contul său de Twitter, el a scris că presa incită cetățenii la proteste. El a calificat manifestaţiile ca fiind nedrepte, informează NBC News.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Imediat, Trump și-a atras imediat critici din partea utilizatorilor Twitter.

Ce vrea să însemne un protestatar profesionist? Crezi că miile de oameni din numeroasele orașe au fost plătiți?! Frate!

, a scris unul dintre aceștia.

Share