home EVENIMENT, POLITICA Manifestanţii paşnici vor putea fi bătuţi la liber, conform legii

Manifestanţii paşnici vor putea fi bătuţi la liber, conform legii

Share

Manifestanţii paşnici vor putea să fie, dacă textul legal adoptat de Cameră va fi deveni lege, bătuţi legal, pentru că aşa spune un act normativ.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, cu 173 de voturi “pentru”, 82 “împotrivă” şi 6 abţineri, controversatul proiect de lege care dă puteri sporite forţelor de ordine.

“PNL va contesta la Curtea Constituţională, vom contesta acest proiect mizerabil, care sfidează oameni cinstiţi din această ţară”, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Şi USR anunţase înainte că va ataca legea la CCR.

Anterior votului, liberalul Victor Paul Dobre a criticat faptul că PSD refuză obstinat să ceară avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru acest proiect, în condiţiile în care prin el Poliţia primeşte atribuţii care ţin, de exemplu, de terorism, şi a cerut retrimiterea la comisii, însă propunerea lui a fost respinsă la vot.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a atras atenţia că proiectul dă practic liber Poliţiei la bătut protestatari paşnici.

De cealaltă parte, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa s-a remarcat printr-o pledoarie fulminantă, argumentând că “această lege apără ce a mai rămas din instituţiile statului în faţa unor elemente obscure”. N-au lipsit de asemenea şi referirile la aşa-zisul “stat paralel” cu care s-a tot luptat Liviu Dragnea până să ajungă la Rahova.

Vă invităm să urmăriţi dezbaterile în materialul video.

În spatele controversatei iniţiative se află ministrul de Interne, Carmen Dan – “patroana represaliilor din 10 august asupra manifestanţilor paşnici”, aşa cum o numeşte deputatul USR Stelian Ion – şi fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, artizanul infamei OUG 13 care a scos sute de mii de români în stradă.

Share