home EVENIMENT, POLITICA Majestatea Sa Regina Ana s-a dus la Domnul GALERIE FOTO

Majestatea Sa Regina Ana s-a dus la Domnul GALERIE FOTO

Share

Regina Ana, consoarta Majestăţii Sale Regele Mihai I, a plecat dintre noi după o îndelungată suferinţă, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Această prezentare necesită JavaScript.

Potrivit unui comunicat emis de Casa Regală, i-au fost alături patru dintre fiicele sale. Majestatea Sa Regele Mihai I a vizitat-o pe Regina Ana în fiecare zi, în ultima săptămână.

Din dorinţa fostului suveran, se vor organiza funeralii regale, iar Regina Ana va fi înmormântată cel mai probabil pe 13 august, la Curtea de Argeş.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Energică şi poate chiar rebelă, Majestatea Sa Regina Ana a preferat de multe ori bocancii în locul pantofilor cu toc. I-a plăcut să călătorească, a crescut cinci copii şi nu i-a fost străină viaţa oamenilor obişnuiţi, atunci când şi-a urmat soţul şi sufletul pereche, în exil.

Regina Ana a României a închis ochii departe de România, ţara care a adoptat-o după căsătorie. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, după ce trupul neînsufleţit al Reginei, conform tradiției funeraliilor regale din țara noastră, va fi depus o zi la Castelul Peleş, apoi la Palatul Regal din Bucureşti.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale. Acum, Regina Ana i se va alătura în pantheonul monarhilor Regatului României.

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de marți, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale, se mai arată în comunicat.

 

Citeşte şi
Oare ce vor fi gândind acum Iliescu și Băsescu?

Rânduri scrise în timpul slujbei de înmormântare a Reginei Ana în necropola regală de la

Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş

Regina Ana a fost înmormântată în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, care a fost ridicată

Regele Mihai şi Regina Ana, noi poze de la Aubonne

Ca reacţie la zvonurile neconfirmate privind Regele Mihai, ce ar fi decedat, Casa Regală a

Constituţionalism, monarhie, totalitarism

Ce urmează în cei trei ani de până la finalul domniei lui Mihai I e

Scandalul «Regele sluga la rusi». O ipoteza

De ce ar fi acceptat Basescu constient sa-si dea singur lovitura politica de gratie? Este

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai

Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în

Miting anticorupţie, precedat de marş de comemorare a Regelui

Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc

Sicriul Regelui Mihai I, urcat pe afet de tun până la Curtea de Argeş

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la

Regele Mihai I al României. Demonizarea comunistă

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea

Share