home EVENIMENT, POLITICA MAI desecretizează comunicaţia radio a Jandarmeriei, din 10 august

MAI desecretizează comunicaţia radio a Jandarmeriei, din 10 august

Share

Ministerul de Interne a primit avizele necesare declasificării înregistrărilor radio efectuate de jandarmerie în timpul intervenției împotriva manifestanților din 10 august 2018.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

După declasificare, înregistrările vor ajunge la Parchetul ÎCCJ care le va putea folosi în ancheta penală.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize in vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi. Domnul Ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela a dispus conducerii Jandarmeriei Romane să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp”, a transmis Ministerul de Interne.

Declasificarea vizează atât unitățile din București implicate în intervenție, cât și pe cele din provincie care au participat la represiunea împotriva manifestanților. MAI estimează că înregistrările vor ajunge la procurori în următoarea săptămână.

Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală”, mai precizează Ministerul de Interne.

GOV.RO
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Ministrul Afacerilor Interne a ordonat declasificarea convorbirilor de pe stațiile Jandarmeriei din data de 10 august 2018
Postat în: 22 noiembrie 2019
Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize în vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp.

Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august 2018 al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare.

Citeşte şi
Traian Berbeceanu are planuri mari de reformare a Ministerului de Interne. Asta rezulta din mai
Jandarmeria Bucureşti a desecretizat aseară convorbirile vizând mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei,
Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunta ca subsecretarul de stat Mihai Valeriu va fi demis,
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca saptamana viitoare vor fi demisi mai multi
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că, în organizarea noului Guvern, prefecturile vor trece
Portretul lui Nicolae Moga, posibilul viitor ministru al Afacerilor Interne. Pe scurt - nu citește
Carmen Dan a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, în
Liderul PSD Liviu Dragnea şi Carmen Dan, miinsitrul de interne, sunt implicaţi direct în represiunea
Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută
MAI susţine, în propunerea de avansare a colonelului Paraschiv, că Fantoma Albă, comandantul dispozitivului de
Share