MAE: Romania a livrat armament Georgiei!

Share

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirma ca România a livrat Georgiei armament si munitie. România insa a furnizat armanent cu respectarea regulilor internationale.

“România, producator si furnizor de produse militare, a livrat armament si munitie de infanterie autoritatilor guvernamentale din Georgia, cu respectarea prevederilor Cartei ONU, a regimului international de sanctiuni si a principiilor si criteriilor Codului de onduita al Uniunii Europene privind exporturile de arme.

Exporturile au fost facute pe baza de licente individuale, cu respectarea standardelor regimului national de control al exporturilor de produse militare si a angajamentelor internationale ale României, informeaza Realitatea TV.

Georgia nu este subiect al vreunui embargo privind transferurile de arme stabilit la nivel international, regional sau al unei alte masuri restrictive”, se arata în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat astazi, la Constanta, ca ministerul pe care îl conduce va verifica daca pe cale comerciala au fost exportate arme în Georgia, întrucât nu are cunostinta despre asa ceva, iar daca se adevereste acest lucru înseamna ca a fost facut prin intermediari.

“Ministerul Apararii nu produce niciun fel de armament, nici nu am exportat, nici arme si nici munitii în Georgia.

O sa verificam daca pe linie comerciala au fost asemenea exporturi, dar, din câte cunosc eu, nu s-au exportat arme în zonele acelea. Daca a ajuns ceva înseamna ca a ajuns prin anumiti intermediari”, a spus Melescanu.

Share