Lui Ciprian Ciucu i s-au deschis ochii. S-a întâlnit cu Bolojan şi Boc

Share

Faţă de Ilie Bolojan şi Emil Boc, care sunt nişte seniori ai primăriilor din România, Ciprian Ciucu, noul primar liberal al Sectorului 6, este un începător.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că după ce a vizitat Clujul și Oradea, unde s-a întâlnit cu Emil Boc și Ilie Boljan, are o nouă viziune despre ce trebuie făcut în Capitală.

„Azi, la Oradea, mi-am petrecut ziua cu primarul orașului, Florin Birta, și cu actualul președinte al Consiliului Județean, Ilie Bolojan. Florin Birta a fost alături de Ilie Bolojan, ca viceprimar, în toți acești ani și, vă spun, nu știu dacă dl. Bolojan putea face o alegere mai bună.

Ziua de azi a fost revelatoare pentru mine. După mai multe discuții tehnice, despre modus operandi, am ajuns în miezul lucrurilor, la chestiuni care țîn de atitudinea corectă pe care un primar trebuie să o aibă față de mandatul său.

Efectiv, acum îmi este clar, mult mai clar, foarte clar ceea ce trebuie să fac în primele 6 luni ale mandatului meu. Acestea sunt cele mai importante, sunt cruciale. Voi întra în amănunte, despre ceea ce am găsit și ce am învățat la Oradea, intr-o postare ulterioară.

Acum vreau doar să vă împărtășesc sentimentul care mă domină: decizia de a veni în aceste zile la Cluj și la Oradea a fost excelentă! Mi s-au deschis ochii, e posibil să fie cruciale pentru mandatul meu și Sectorul nostru.

Pot părea vorbe mari, dar vă spun că așa simt. Și eu, și administratorul public, Paul Moldovan, revenim în București inspirați”, a anunțat Ciucu.

Concret, ce a învățat Ciucu după vizita de la Cluj:

Nu poți rata să nu observi calitatea lucrărilor, atenția la detaliu și la funcționalități. Ovidiu Cîmpean, unul dintre principalii colaboratori ai primarului Emil Boc, mi le-a explicat cu răbdare.

Pavajul are 10 cm, ca să nu se spargă. Ovidiu zice că 200 de ani nu îl mai schimbă nimeni. La noi, la Romană, Universitate și Unirii, deja e crăpat sau spart. S-a folosit pavaj de 4 cm.

Strada cu pistă verde avea 4 benzi. Acum are 2. A fost lățit trotuarul și a apărut pista de biciclete, cu lățime de un metru și jumătate.

Mobilierul stradal este simplist, este poziționat astfel încât să descurajeze parcarea pe trotuar (colț etc.), cu rost. Stâlpii, băncile au prize pentru auto și biciclete/trotinete electrice, Wi-Fi, iluminat, usb etc.

Capacele de canal sunt din peisaj, nu fac notă discordantă. Copacii au fost plantați de curând, dar nu sunt doar niște nuiele, deja asigura umbră vara, pot respira și au un grilaj care să rețină noroiul. Revin, e fain atunci când calitatea lucrărilor este normalitate. Fără defecte din start, durabile.

Share