home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1, Chiţac infectat

Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1, Chiţac infectat

Share

Premierul Ludovic Orban a decis să se autoizoleze la domiciliul de la Vila Lac 1, după ce amiralul (r) Vergil Chiţac a fost depistat cu coronavirus.

UPDATE 13.45: Digi24 În jur de 400 de doamne şi domnişoare musulmane s-au întânit cu amiralul (r) Vergil Chiţac, pe 8 martie, spune muftiul Comunităţii Musulmane din România, Yusuf Murat. Acesta cere tuturor femeilor prezente la eveniment şi familiilor lor să se autoizoleze acasă. Organizatorul evenimentului nu a fost UDTTMR.

UPDATE 12.50: News.ro Senatorul Vergil Chiţac a anunţat pe pagina sa de Facebook, după ce a fost confirmat cu Covid-19, că va urma procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi are încredere că totul se va rezolva cu bine.

UPDATE 12.47: Digi24 Un al doilea membru PNL ar fi contactat Covid-19. Ar fi vorba despre un deputat PNL.

UPDATE 12.46: News.ro Ludovic Orban afirmă că este aproape funcţional mecanismul electronic care permite organizarea şedinţelor de guvern online, precizând că, după ce va fi izolat, are toate instrumentele pentru a transmite orice dispoziţie, pentru a lua orice măsură şi pentru a semna orice decizie.

UPDATE 12.41: Agerpres Accesul jurnaliştilor în Palatul Victoria a fost restricţionat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului. Sursa citată menţionează că măsura este una de “protecţie”, iar presei îi vor fi furnizate informaţii prin intermediul platformelor de comunicare online.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este o situaţie fără precedent, pentru că practic întreg BPN PNL şi toţi senatorii PNL se autoizolează la domiciliul. Chiţac este primul parlamentar depistat cu coronavirus.

UPDATE 12.25: Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cere Ministerului Sănătăţii ca toţi parlamentarii şi jurnaliştii din Cameră să fie testaţi.

===

Chiţac, deşi avea simptome, a crezut că are o simplă răceală. Sunt vizaţi pentru izolare şi toţi jurnaliştii-contacţi, care au participat la conferinţa de presă. Vergil Chişac se întâlnise de 8 martie cu femeile musulmane.

Share