home CORUPTIE, POLITICA Ludovic Orban. Renate Weber a devenit duşmanul poporului

Ludovic Orban. Renate Weber a devenit duşmanul poporului

Share

Premierul Ludovic Orban a declarat că Renate Weber s-a transformat, din Avocatul Poporului, în duşmanul poporului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”În ultimele luni, instituţia Avocatului Poporului are nişte atitudini şi acţiuni care o transformă nu în Avocatul Poporului, ci în duşmanul poporului. Vă readuc aminte numai ce a făcut adjunctul Avocatului Poporului, transmiţând o adresă, în care să îi oblige pe directorii de spital în care au fost trataţi pacienţii bolnavi de COVID să anunţe că sunt instituţii cercetate pentru tortura, încercând să transforme tot personalul care a luptat în prima linie pentru tratarea persoanelor infectate, care şi-a pus în pericol chiar sănătatea, viaţa lor şi a familiilor lor în torţionari. Este ruşinos ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce părere are despre demersul Avocatului Poporului, care cere ca elevii care dau examene să nu fie termoscanati.

Primul ministru a precizat că măsură de termoscanare este în beneficiul celor cărora li se măsoară temperatura corporală şi a reamintit faptul că elevii care nu pot participa la prima sesiune a examenelor au posibilitatea de a intra în sesiune specială, organizată tocmai pentru astfel de cazuri.

”Nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia poziţiile publice pe care le ia, decât un motiv de natură politică. În ultima vreme, se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD decât că avocatul romanilor”, a mai afirmat şeful Guvernului.

Avocatul Poporului Renate Weber consideră că măsura Guvernului, care prevede ca elevul să aibă temperatura sub 37,3 grade, pentru a putea da examenul, este o discriminare.

„Apreciem că interzicerea accesului elevilor care depăşesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect încălcarea dreptului la educaţie, în condiţii egale, al elevilor care ar urma să fie excluşi de la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, afectând astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare”, transmite Avocatul Poporului.

Share